Varkenssneden met uiensaus en broccolipuree
Varkenssneden met uiensaus en broccolipuree

Varkenssneden met uiensaus en broccolipuree

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 561 kcal
Vet 18.4 g
Verzadigd vet 9.3 g
Koolhydraat 49.8 g
Suiker 9.8 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 44.7 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de uien in 2 en snij vervolgens in halve ringen.

  3. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de steel van de broccoli en snij in stukjes.

  4. Schil de aardappelen en snij in stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen en de stukjes broccolisteel 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 5 min. de broccoliroosjes toe. Giet af en laat even drogen op het vuur. Plet tot puree en voeg 1 eetl. boter, de melk en de eidooier toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  7. Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de varkenssneden goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout en laat nog 2 à 3 min. verder bakken aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm.

  8. Voeg de uiringen toe aan de pan van het vlees en bestrooi met de bloem. Meng goed, voeg vervolgens de azijn, de tijm en laurier toe en laat het vocht volledig verdampen.

  9. Verkruimel het bouillonblokje in 2 dl heet water. Voeg de bouillon toe aan de pan en laat 3 min. inkoken op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Haal de tijm en het laurierblaadje uit de pan.

  10. Afwerking:
  11. Schik het vlees en de puree op de borden. Werk af met de uiensaus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de uien in 2 en snij vervolgens in halve ringen.

  3. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de steel van de broccoli en snij in stukjes.

  4. Schil de aardappelen en snij in stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen en de stukjes broccolisteel 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 5 min. de broccoliroosjes toe. Giet af en laat even drogen op het vuur. Plet tot puree en voeg 1 eetl. boter, de melk en de eidooier toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  7. Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de varkenssneden goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout en laat nog 2 à 3 min. verder bakken aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm.

  8. Voeg de uiringen toe aan de pan van het vlees en bestrooi met de bloem. Meng goed, voeg vervolgens de azijn, de tijm en laurier toe en laat het vocht volledig verdampen.

  9. Verkruimel het bouillonblokje in 2 dl heet water. Voeg de bouillon toe aan de pan en laat 3 min. inkoken op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Haal de tijm en het laurierblaadje uit de pan.

  10. Afwerking:
  11. Schik het vlees en de puree op de borden. Werk af met de uiensaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 561 kcal
Vet 18.4 g
Verzadigd vet 9.3 g
Koolhydraat 49.8 g
Suiker 9.8 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 44.7 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Artisans Partisans Pinot & Alicante I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal