Varkensspiering met fris slaatje en fijne frietjes
Varkensspiering met fris slaatje en fijne frietjes

Varkensspiering met fris slaatje en fijne frietjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 616 kcal
Vet 33.4 g
Verzadigd vet 11.1 g
Koolhydraat 38 g
Suiker 8.3 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 37.7 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de rode ui heel fijn.

  4. Snij de kerstomaten in 2.

  5. Schil de aardappelen en snij in dunne schijven, plaats ze op elkaar en snij vervolgens in dunne reepjes. Was deze fijne frietjes onder koud water en dep goed droog.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een braadpan en bak de varkensspieringen 5 min. aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  8. Meng de rode ui samen met de olijfolie, balsamicoazijn, het basilicum en de oregano onder de tomaten. Kruid met peper en zout. Werk af met de geroosterde pijnboompitten.

  9. Frituur de fijne frietjes 2 à 3 min. goudbruin op 175 °C. Herhaal dit 2 of 3 keer zodat het mandje niet te vol ligt. Laat uitlekken op keukenpapier.

  10. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Doe de Boursin Cuisine samen met 1 eetl. water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Roer tot een saus.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de fijne frietjes over de borden samen met de varkensspieringen en lepel er de saus over. Serveer met de rucola en de gemarineerde kerstomaatjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de rode ui heel fijn.

  4. Snij de kerstomaten in 2.

  5. Schil de aardappelen en snij in dunne schijven, plaats ze op elkaar en snij vervolgens in dunne reepjes. Was deze fijne frietjes onder koud water en dep goed droog.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een braadpan en bak de varkensspieringen 5 min. aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  8. Meng de rode ui samen met de olijfolie, balsamicoazijn, het basilicum en de oregano onder de tomaten. Kruid met peper en zout. Werk af met de geroosterde pijnboompitten.

  9. Frituur de fijne frietjes 2 à 3 min. goudbruin op 175 °C. Herhaal dit 2 of 3 keer zodat het mandje niet te vol ligt. Laat uitlekken op keukenpapier.

  10. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Doe de Boursin Cuisine samen met 1 eetl. water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Roer tot een saus.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de fijne frietjes over de borden samen met de varkensspieringen en lepel er de saus over. Serveer met de rucola en de gemarineerde kerstomaatjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 616 kcal
Vet 33.4 g
Verzadigd vet 11.1 g
Koolhydraat 38 g
Suiker 8.3 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 37.7 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tripel Karmeliet Sterk blond bier Wijn Dark Horse Zinfandel California - Verenigde Staten

Bekijk het recept digitaal