Varkensstoofpotje met linzen en zoete aardappel
Varkensstoofpotje met linzen en zoete aardappel

Varkensstoofpotje met linzen en zoete aardappel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 630 kcal
Vet 21.5 g
Koolhydraat 48.9 g
Eiwit 60.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Spoel de linzen grondig onder koud water.

  5. Snij de wortelen in grove stukken.

  6. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken van dezelfde grootte als de wortelen.

  7. Rasp de gember fijn.

  8. Snipper de rode uien en het knoflook fijn.

  9. Hak de blaadjes koriander grof.

  10. Bereiding:
  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot en bak het varkensstoofvlees aan alle kanten mooi bruin. Doe dit in 2 keren. Haal het vlees uit de stoofpot en zet opzij.

  12. Voeg 1 eetl. olijfolie toe en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook samen met de geraspte gember en de cayennepeper glazig.

  13. Voeg de tomatenpuree toe en bak even al roerend.

  14. Doe dan het vlees opnieuw in de stoofpot, samen met de stukken wortel en de zoete aardappelen.

  15. Overgiet met de groentebouillon, breng aan de kook en laat 40 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  16. Voeg de linzen toe en laat nog 20 min. afgedekt garen op een zacht vuur. Neem de laatste 5 min. het deksel van de stoofpot en laat de saus even inkoken.

  17. Kruid met zwarte peper en zout en werk af met de grofgehakte korianderblaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Spoel de linzen grondig onder koud water.

  5. Snij de wortelen in grove stukken.

  6. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken van dezelfde grootte als de wortelen.

  7. Rasp de gember fijn.

  8. Snipper de rode uien en het knoflook fijn.

  9. Hak de blaadjes koriander grof.

  10. Bereiding:
  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot en bak het varkensstoofvlees aan alle kanten mooi bruin. Doe dit in 2 keren. Haal het vlees uit de stoofpot en zet opzij.

  12. Voeg 1 eetl. olijfolie toe en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook samen met de geraspte gember en de cayennepeper glazig.

  13. Voeg de tomatenpuree toe en bak even al roerend.

  14. Doe dan het vlees opnieuw in de stoofpot, samen met de stukken wortel en de zoete aardappelen.

  15. Overgiet met de groentebouillon, breng aan de kook en laat 40 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  16. Voeg de linzen toe en laat nog 20 min. afgedekt garen op een zacht vuur. Neem de laatste 5 min. het deksel van de stoofpot en laat de saus even inkoken.

  17. Kruid met zwarte peper en zout en werk af met de grofgehakte korianderblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 630 kcal
Vet 21.5 g
Koolhydraat 48.9 g
Eiwit 60.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn TorreAldea Tinto D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal