- Bewaar

- Bewaar
Varkensstoofpotje met linzen en zoete aardappel
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn TorreAldea Tinto D.O.C. Rioja Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Spoel de linzen grondig onder koud water.
-
Snij de wortelen in grove stukken.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in stukken van dezelfde grootte als de wortelen.
-
Rasp de gember fijn.
-
Snipper de rode uien en het knoflook fijn.
-
Hak de blaadjes koriander grof.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot en bak het varkensstoofvlees aan alle kanten mooi bruin. Doe dit in 2 keren. Haal het vlees uit de stoofpot en zet opzij.
-
Voeg 1 eetl. olijfolie toe en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook samen met de geraspte gember en de cayennepeper glazig.
-
Voeg de tomatenpuree toe en bak even al roerend.
-
Doe dan het vlees opnieuw in de stoofpot, samen met de stukken wortel en de zoete aardappelen.
-
Overgiet met de groentebouillon, breng aan de kook en laat 40 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de linzen toe en laat nog 20 min. afgedekt garen op een zacht vuur. Neem de laatste 5 min. het deksel van de stoofpot en laat de saus even inkoken.
-
Kruid met zwarte peper en zout en werk af met de grofgehakte korianderblaadjes.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn TorreAldea Tinto D.O.C. Rioja Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Spoel de linzen grondig onder koud water.
-
Snij de wortelen in grove stukken.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in stukken van dezelfde grootte als de wortelen.
-
Rasp de gember fijn.
-
Snipper de rode uien en het knoflook fijn.
-
Hak de blaadjes koriander grof.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot en bak het varkensstoofvlees aan alle kanten mooi bruin. Doe dit in 2 keren. Haal het vlees uit de stoofpot en zet opzij.
-
Voeg 1 eetl. olijfolie toe en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook samen met de geraspte gember en de cayennepeper glazig.
-
Voeg de tomatenpuree toe en bak even al roerend.
-
Doe dan het vlees opnieuw in de stoofpot, samen met de stukken wortel en de zoete aardappelen.
-
Overgiet met de groentebouillon, breng aan de kook en laat 40 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de linzen toe en laat nog 20 min. afgedekt garen op een zacht vuur. Neem de laatste 5 min. het deksel van de stoofpot en laat de saus even inkoken.
-
Kruid met zwarte peper en zout en werk af met de grofgehakte korianderblaadjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn TorreAldea Tinto D.O.C. Rioja Spanje