Varkensstoofvlees met kastanjechampignons
Varkensstoofvlees met kastanjechampignons

Varkensstoofvlees met kastanjechampignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 826 kcal
Vet 22.2 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 86.5 g
Suiker 13.2 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 60.6 g
Zout 3.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Voorbereiding (10 min.)

  4. Snij de selder en de wortelen in blokjes van 1 cm.

  5. Snij de champignons middendoor.

  6. Snij de ui grof. Snipper de teentjes knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak het stoofvlees goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg de ui en het knoflook toe en laat 2 min. mee bakken. Overgiet met de rode wijn en de kippenbouillon en voeg de laurierblaadjes en de tijm toe. Laat 1 u. sudderen.

  10. Voeg de selder, de wortelen en de tomatenstukjes toe en laat nog 30 min. sudderen.

  11. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons 10 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en voeg toe aan de stoofpot.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 100 g wortel en 1 stengel selder in kleine blokjes. Kook samen met 30 g pasta 15 min. gaar. Giet af. 2 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 30 g champignons 10 min. 3 Mix de champignons samen met de pasta, wortel en selder fijn.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Voorbereiding (10 min.)

  4. Snij de selder en de wortelen in blokjes van 1 cm.

  5. Snij de champignons middendoor.

  6. Snij de ui grof. Snipper de teentjes knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak het stoofvlees goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg de ui en het knoflook toe en laat 2 min. mee bakken. Overgiet met de rode wijn en de kippenbouillon en voeg de laurierblaadjes en de tijm toe. Laat 1 u. sudderen.

  10. Voeg de selder, de wortelen en de tomatenstukjes toe en laat nog 30 min. sudderen.

  11. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons 10 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en voeg toe aan de stoofpot.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 100 g wortel en 1 stengel selder in kleine blokjes. Kook samen met 30 g pasta 15 min. gaar. Giet af. 2 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 30 g champignons 10 min. 3 Mix de champignons samen met de pasta, wortel en selder fijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 826 kcal
Vet 22.2 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 86.5 g
Suiker 13.2 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 60.6 g
Zout 3.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Finca Museum Real Reserva D.O. Cigales Spanje

Bekijk het recept digitaal