Varkensstoofvlees op z'n oosters
Varkensstoofvlees op z'n oosters

Varkensstoofvlees op z'n oosters

1 u. 25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 836 kcal
Vet 25.3 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 77.2 g
Suiker 26.3 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 64.6 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pers 2 sinaasappelen uit. Was de derde zorgvuldig en snij in schijven van net geen cm dik. Snij de schijven middendoor zodat u halve maantjes bekomt.

  3. Snipper de ui fijn en snij de selder in blokjes van 2 cm.

  4. Snij de ananasschijven in blokjes. Scheur de oesterzwammen in repen.

  5. Plet de korianderzaadjes (tussen 2 eetlepels of in een vijzel).

  6. Bereiding:
  7. De dag voordien (15 min. + 1 uur kooktijd)
  8. Laat in een kookpan 2 eetl. boter heet worden en bak het stoofvlees aan alle kanten goed aan. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg de fijngesnipperde ui toe en laat even meestoven.

  10. Strooi er de bloem over, roer goed om en laat even bakken.

  11. Voeg de sojasaus toe, het sinaasappelsap (± 2 dl), de droge sherry, 1 dl ananassap en de kippenbouillon. Meng zorgvuldig door elkaar.

  12. Smelt 1 el boter in een pan en bak de oesterzwammen gedurende 5 min. op hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  13. Roer vervolgens ook de selderblokjes, de oesterzwammen, de geplette korianderzaadjes en de gember bij de bereiding. Breng aan de kook en laat afgedekt gedurende 1 uur op een zacht vuur pruttelen. Zet koel weg.

  14. De dag zelf (30 min. kooktijd)
  15. Warm de stoofschotel op, voeg de ananasblokjes en halve maantjes sinaasappel toe en laat nog 30 min. zachtjes stoven. Bind, indien nodig, met wat instantsausbinder.

  16. Afwerking:
  17. Dien op met rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pers 2 sinaasappelen uit. Was de derde zorgvuldig en snij in schijven van net geen cm dik. Snij de schijven middendoor zodat u halve maantjes bekomt.

  3. Snipper de ui fijn en snij de selder in blokjes van 2 cm.

  4. Snij de ananasschijven in blokjes. Scheur de oesterzwammen in repen.

  5. Plet de korianderzaadjes (tussen 2 eetlepels of in een vijzel).

  6. Bereiding:
  7. De dag voordien (15 min. + 1 uur kooktijd)
  8. Laat in een kookpan 2 eetl. boter heet worden en bak het stoofvlees aan alle kanten goed aan. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg de fijngesnipperde ui toe en laat even meestoven.

  10. Strooi er de bloem over, roer goed om en laat even bakken.

  11. Voeg de sojasaus toe, het sinaasappelsap (± 2 dl), de droge sherry, 1 dl ananassap en de kippenbouillon. Meng zorgvuldig door elkaar.

  12. Smelt 1 el boter in een pan en bak de oesterzwammen gedurende 5 min. op hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  13. Roer vervolgens ook de selderblokjes, de oesterzwammen, de geplette korianderzaadjes en de gember bij de bereiding. Breng aan de kook en laat afgedekt gedurende 1 uur op een zacht vuur pruttelen. Zet koel weg.

  14. De dag zelf (30 min. kooktijd)
  15. Warm de stoofschotel op, voeg de ananasblokjes en halve maantjes sinaasappel toe en laat nog 30 min. zachtjes stoven. Bind, indien nodig, met wat instantsausbinder.

  16. Afwerking:
  17. Dien op met rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 836 kcal
Vet 25.3 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 77.2 g
Suiker 26.3 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 64.6 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Magma Amerkleurige tripel IPA Wijn Château de Péna A.O.P. Côtes du Roussillon Villages

Bekijk het recept digitaal