- Bewaar

- Bewaar
Varkensstoofvlees op z'n oosters
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Magma Amerkleurige tripel IPA Wijn Château de Péna A.O.P. Côtes du Roussillon Villages
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers 2 sinaasappelen uit. Was de derde zorgvuldig en snij in schijven van net geen cm dik. Snij de schijven middendoor zodat u halve maantjes bekomt.
-
Snipper de ui fijn en snij de selder in blokjes van 2 cm.
-
Snij de ananasschijven in blokjes. Scheur de oesterzwammen in repen.
-
Plet de korianderzaadjes (tussen 2 eetlepels of in een vijzel).
-
Bereiding:
-
De dag voordien (15 min. + 1 uur kooktijd)
-
Laat in een kookpan 2 eetl. boter heet worden en bak het stoofvlees aan alle kanten goed aan. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de fijngesnipperde ui toe en laat even meestoven.
-
Strooi er de bloem over, roer goed om en laat even bakken.
-
Voeg de sojasaus toe, het sinaasappelsap (± 2 dl), de droge sherry, 1 dl ananassap en de kippenbouillon. Meng zorgvuldig door elkaar.
-
Smelt 1 el boter in een pan en bak de oesterzwammen gedurende 5 min. op hoog vuur. Kruid met peper en zout.
-
Roer vervolgens ook de selderblokjes, de oesterzwammen, de geplette korianderzaadjes en de gember bij de bereiding. Breng aan de kook en laat afgedekt gedurende 1 uur op een zacht vuur pruttelen. Zet koel weg.
-
De dag zelf (30 min. kooktijd)
-
Warm de stoofschotel op, voeg de ananasblokjes en halve maantjes sinaasappel toe en laat nog 30 min. zachtjes stoven. Bind, indien nodig, met wat instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Dien op met rijst.
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Magma Amerkleurige tripel IPA Wijn Château de Péna A.O.P. Côtes du Roussillon Villages
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers 2 sinaasappelen uit. Was de derde zorgvuldig en snij in schijven van net geen cm dik. Snij de schijven middendoor zodat u halve maantjes bekomt.
-
Snipper de ui fijn en snij de selder in blokjes van 2 cm.
-
Snij de ananasschijven in blokjes. Scheur de oesterzwammen in repen.
-
Plet de korianderzaadjes (tussen 2 eetlepels of in een vijzel).
-
Bereiding:
-
De dag voordien (15 min. + 1 uur kooktijd)
-
Laat in een kookpan 2 eetl. boter heet worden en bak het stoofvlees aan alle kanten goed aan. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de fijngesnipperde ui toe en laat even meestoven.
-
Strooi er de bloem over, roer goed om en laat even bakken.
-
Voeg de sojasaus toe, het sinaasappelsap (± 2 dl), de droge sherry, 1 dl ananassap en de kippenbouillon. Meng zorgvuldig door elkaar.
-
Smelt 1 el boter in een pan en bak de oesterzwammen gedurende 5 min. op hoog vuur. Kruid met peper en zout.
-
Roer vervolgens ook de selderblokjes, de oesterzwammen, de geplette korianderzaadjes en de gember bij de bereiding. Breng aan de kook en laat afgedekt gedurende 1 uur op een zacht vuur pruttelen. Zet koel weg.
-
De dag zelf (30 min. kooktijd)
-
Warm de stoofschotel op, voeg de ananasblokjes en halve maantjes sinaasappel toe en laat nog 30 min. zachtjes stoven. Bind, indien nodig, met wat instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Dien op met rijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Magma Amerkleurige tripel IPA Wijn Château de Péna A.O.P. Côtes du Roussillon Villages