- Bewaar

- Bewaar
Varkensvlees gestoofd met graantjes, spek en kerstomaten
Onze drankensuggesties
Wijn L'Excellence de Signargues A.C. Côtes du Rhône Villages Caves Saint-Pierre Heel aantrekkelijke wijn met een mooie neus van zwart fruit en viooltjes. De smaak is typisch voor een côtes du rhône: rijk, krachtig, fruitig en kruidig.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
De dag voordien (10 min. + 1 u kooktijd)
-
Bak het spek in een hete braadpan (zonder vetstof). Haal het uit de pan en hou apart.
-
Doe de boter in de braadpan en bak het varkensstoofvlees goudbruin. Voeg de fijngesnipperde uien en knoflook toe, tijm, laurier, peper en zout. Giet er 1/2 L water bij, dek de pan af en laat gedurende 1 u sudderen. Zet koel weg.
-
De dag zelf (5 min. + 35 min. kooktijd)
-
Schep, indien nodig, het gestolde vet weg. Zet de pan op een matig vuur en laat tot net onder het kookpunt komen.
-
Voeg de graantjes toe, de diepgevroren erwtjes, 1/2 koffiel. paprika en 2 dl water. Laat nog gedurende 20 min. sudderen.
-
Doe er tot slot de kerstomaten en de spekblokjes bij en laat nog een drietal minuten opwarmen.
-
Afwerking:
-
Versier met fijngesneden peterselie en dien op met mosterd.
Voorgekookte tarwegraantjes De voorgekookte tarwegraantjes zijn een origineel alternatief voor aardappelen en rijst. De bereiding is eenvoudig. Laat ze ± 15 min. koken in lichtgezouten water. Tarwegraantjes zijn culinair veelzijdig: ze passen perfect in eenpansgerechten, in slaatjes, in maaltijdsoepen en zo meer. U kunt ze gemakkelijk op smaak brengen met verschillende kruiden (kervel, basilicum, peterselie) en groenten (bv. stukjes tomaat).
Onze drankensuggesties
Wijn L'Excellence de Signargues A.C. Côtes du Rhône Villages Caves Saint-Pierre Heel aantrekkelijke wijn met een mooie neus van zwart fruit en viooltjes. De smaak is typisch voor een côtes du rhône: rijk, krachtig, fruitig en kruidig.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
De dag voordien (10 min. + 1 u kooktijd)
-
Bak het spek in een hete braadpan (zonder vetstof). Haal het uit de pan en hou apart.
-
Doe de boter in de braadpan en bak het varkensstoofvlees goudbruin. Voeg de fijngesnipperde uien en knoflook toe, tijm, laurier, peper en zout. Giet er 1/2 L water bij, dek de pan af en laat gedurende 1 u sudderen. Zet koel weg.
-
De dag zelf (5 min. + 35 min. kooktijd)
-
Schep, indien nodig, het gestolde vet weg. Zet de pan op een matig vuur en laat tot net onder het kookpunt komen.
-
Voeg de graantjes toe, de diepgevroren erwtjes, 1/2 koffiel. paprika en 2 dl water. Laat nog gedurende 20 min. sudderen.
-
Doe er tot slot de kerstomaten en de spekblokjes bij en laat nog een drietal minuten opwarmen.
-
Afwerking:
-
Versier met fijngesneden peterselie en dien op met mosterd.
Voorgekookte tarwegraantjes De voorgekookte tarwegraantjes zijn een origineel alternatief voor aardappelen en rijst. De bereiding is eenvoudig. Laat ze ± 15 min. koken in lichtgezouten water. Tarwegraantjes zijn culinair veelzijdig: ze passen perfect in eenpansgerechten, in slaatjes, in maaltijdsoepen en zo meer. U kunt ze gemakkelijk op smaak brengen met verschillende kruiden (kervel, basilicum, peterselie) en groenten (bv. stukjes tomaat).
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn L'Excellence de Signargues A.C. Côtes du Rhône Villages Caves Saint-Pierre Heel aantrekkelijke wijn met een mooie neus van zwart fruit en viooltjes. De smaak is typisch voor een côtes du rhône: rijk, krachtig, fruitig en kruidig.