Veenbessenscones
Veenbessenscones

Veenbessenscones

45 min.
Tussendoortje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 216 kcal
Vet 7.7 g
Koolhydraat 31.3 g
Eiwit 5.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Meng de bloem met de havermout, de suiker, de zachte veenbessen, het zout en het bakpoeder.

  4. Snij de koude boter in kleine blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Meng de blokjes boter onder het bloemmengsel en wrijf met uw vingers tot een grof broodkruim.

  8. Maak een kuiltje in het midden en giet er de melk in.

  9. Meng de melk onder het deeg tot u een egale massa hebt, maar meng niet te veel (zo blijven de scones luchtig en worden ze een beetje kruimelig).

  10. Bestrooi een werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een platte schijf van ± 3 cm dik. Steek met een glas of een uitsteekring cirkeltjes uit het deeg (Ø 4 à 5 cm).

  11. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de deegcirkeltjes op. Kluts het ei en bestrijk er de bovenkant van het deeg mee.

  12. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna lichtjes afkoelen op een taartrooster.

Tip

- Serveer deze scones nog lichtjes lauw. Snij ze doormidden en besmeer met boter of confituur naar keuze. - Ook de dag erna zijn deze scones nog erg lekker. Verwarm ze eventueel 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Meng de bloem met de havermout, de suiker, de zachte veenbessen, het zout en het bakpoeder.

  4. Snij de koude boter in kleine blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Meng de blokjes boter onder het bloemmengsel en wrijf met uw vingers tot een grof broodkruim.

  8. Maak een kuiltje in het midden en giet er de melk in.

  9. Meng de melk onder het deeg tot u een egale massa hebt, maar meng niet te veel (zo blijven de scones luchtig en worden ze een beetje kruimelig).

  10. Bestrooi een werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een platte schijf van ± 3 cm dik. Steek met een glas of een uitsteekring cirkeltjes uit het deeg (Ø 4 à 5 cm).

  11. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de deegcirkeltjes op. Kluts het ei en bestrijk er de bovenkant van het deeg mee.

  12. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna lichtjes afkoelen op een taartrooster.

Tip

- Serveer deze scones nog lichtjes lauw. Snij ze doormidden en besmeer met boter of confituur naar keuze. - Ook de dag erna zijn deze scones nog erg lekker. Verwarm ze eventueel 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 216 kcal
Vet 7.7 g
Koolhydraat 31.3 g
Eiwit 5.2 g

Bekijk het recept digitaal