- Bewaar

- Bewaar
Veenbessenscones
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Meng de bloem met de havermout, de suiker, de zachte veenbessen, het zout en het bakpoeder.
-
Snij de koude boter in kleine blokjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Meng de blokjes boter onder het bloemmengsel en wrijf met uw vingers tot een grof broodkruim.
-
Maak een kuiltje in het midden en giet er de melk in.
-
Meng de melk onder het deeg tot u een egale massa hebt, maar meng niet te veel (zo blijven de scones luchtig en worden ze een beetje kruimelig).
-
Bestrooi een werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een platte schijf van ± 3 cm dik. Steek met een glas of een uitsteekring cirkeltjes uit het deeg (Ø 4 à 5 cm).
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de deegcirkeltjes op. Kluts het ei en bestrijk er de bovenkant van het deeg mee.
-
Bak 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna lichtjes afkoelen op een taartrooster.
- Serveer deze scones nog lichtjes lauw. Snij ze doormidden en besmeer met boter of confituur naar keuze. - Ook de dag erna zijn deze scones nog erg lekker. Verwarm ze eventueel 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Meng de bloem met de havermout, de suiker, de zachte veenbessen, het zout en het bakpoeder.
-
Snij de koude boter in kleine blokjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Meng de blokjes boter onder het bloemmengsel en wrijf met uw vingers tot een grof broodkruim.
-
Maak een kuiltje in het midden en giet er de melk in.
-
Meng de melk onder het deeg tot u een egale massa hebt, maar meng niet te veel (zo blijven de scones luchtig en worden ze een beetje kruimelig).
-
Bestrooi een werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een platte schijf van ± 3 cm dik. Steek met een glas of een uitsteekring cirkeltjes uit het deeg (Ø 4 à 5 cm).
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de deegcirkeltjes op. Kluts het ei en bestrijk er de bovenkant van het deeg mee.
-
Bak 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna lichtjes afkoelen op een taartrooster.
- Serveer deze scones nog lichtjes lauw. Snij ze doormidden en besmeer met boter of confituur naar keuze. - Ook de dag erna zijn deze scones nog erg lekker. Verwarm ze eventueel 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.