Vegan burger met slaatje en zoete-aardappelfrietjes
Vegan burger met slaatje en zoete-aardappelfrietjes

Vegan burger met slaatje en zoete-aardappelfrietjes

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2197 kj
Energie 525 kcal
Vet 35.4 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 26.1 g
Suiker 12.6 g
Vezel 9.2 g
Eiwit 20.6 g
Zout 3 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Schil de zoete aardappelen en snij in partjes, frietjes of blokjes. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie, peper en zout. Meng goed en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Bak intussen de burgers (instructies: zie verpakking).

  4. Snij de sla in reepjes, snij de kerstomaten in 2 en snij de augurken in schijfjes.

  5. Maak de dressing: meng de mayonaise, de ketchup, de mosterd en 4 el van het augurkensap onder elkaar. Kruid met peper en zout

  6. Verdeel de burgers over de borden en serveer met de sla, de tomaten en de augurken. Geef er de zoete aardappelen en de dressing bij.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan’t door influencer Charlotte Meurand (@cham_is_bored).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Schil de zoete aardappelen en snij in partjes, frietjes of blokjes. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie, peper en zout. Meng goed en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Bak intussen de burgers (instructies: zie verpakking).

  4. Snij de sla in reepjes, snij de kerstomaten in 2 en snij de augurken in schijfjes.

  5. Maak de dressing: meng de mayonaise, de ketchup, de mosterd en 4 el van het augurkensap onder elkaar. Kruid met peper en zout

  6. Verdeel de burgers over de borden en serveer met de sla, de tomaten en de augurken. Geef er de zoete aardappelen en de dressing bij.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan’t door influencer Charlotte Meurand (@cham_is_bored).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2197 kj
Energie 525 kcal
Vet 35.4 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 26.1 g
Suiker 12.6 g
Vezel 9.2 g
Eiwit 20.6 g
Zout 3 g
natrium 1.2 g

Bekijk het recept digitaal