Vegan chipolatabrochette met geroosterde wortel en rijstsalade
Vegan chipolatabrochette met geroosterde wortel en rijstsalade

Vegan chipolatabrochette met geroosterde wortel en rijstsalade

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 512 kcal
Energie 2142 kj
Vet 16 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 74 g
Suiker 18 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 12.9 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Trek de blaadjes van de takjes tijm. Schil de wortelen en snij middendoor. Schik ze op een bakplaat met bakpapier en meng er 2/3 van de olijfolie onder. Bestrooi met de tijm, peper en zout.

  4. Snij de rode ui in parten. Snij de vegetarische chipolata’s in stukken en steek afwisselend met de rode ui op brochettestokjes. Bestrijk met de rest van de olijfolie. Schik tussen de wortelen en bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven

  5. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Hak intussen de hazelnoten grof en snij de rode bieten in stukjes. Rasp de schil van 1/2 sinaasappel en pers de hele sinaasappel. Meng het sap, de zeste, de hazelnoten, de rode biet en de uitgelekte mais onder de rijst. Kruid met peper en zout.

  7. Verdeel de rijstsalade over de borden en schik er de wortelen en de brochettes rond.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Trek de blaadjes van de takjes tijm. Schil de wortelen en snij middendoor. Schik ze op een bakplaat met bakpapier en meng er 2/3 van de olijfolie onder. Bestrooi met de tijm, peper en zout.

  4. Snij de rode ui in parten. Snij de vegetarische chipolata’s in stukken en steek afwisselend met de rode ui op brochettestokjes. Bestrijk met de rest van de olijfolie. Schik tussen de wortelen en bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven

  5. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Hak intussen de hazelnoten grof en snij de rode bieten in stukjes. Rasp de schil van 1/2 sinaasappel en pers de hele sinaasappel. Meng het sap, de zeste, de hazelnoten, de rode biet en de uitgelekte mais onder de rijst. Kruid met peper en zout.

  7. Verdeel de rijstsalade over de borden en schik er de wortelen en de brochettes rond.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 512 kcal
Energie 2142 kj
Vet 16 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 74 g
Suiker 18 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 12.9 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Tible rosé I.G.P. Var Bier Leffe Bruin Donker abdijbier

Bekijk het recept digitaal