- Bewaar

- Bewaar
Vegan taart met cacaopudding
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min., min. 2 u. vooraf)
-
Zet de kokosroom min. 2 u. vooraf in de koelkast.
-
Maak met een dunschiller schilfers van de chocolade.
-
Pluk de blaadjes van het takje munt.
-
Snij de kiwi in schijfjes.
-
Los het puddingpoeder en het cacaopoeder op in 1 dl hazelnootdrink.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Hak de hazelnoten en amandelnoten fijn in de hakmolen.
-
Meng de gemalen noten met de amandeldrink, 50 g rietsuiker, de kokosolie, de patisseriebloem, het snuifje zout en de nootmuskaat. Kneed tot een deeg.
-
Bedek een gekartelde taartvorm met bakpapier en verdeel er het deeg over.
-
Duw het deeg goed aan en druk goed aan tegen de randen. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
-
Verwarm intussen 4 dl hazelnootdrink en 30 g rietsuiker in een steelpannetje op een zacht vuur. Giet er het opgeloste puddingpoeder bij en roer met een klopper tot een pudding.
-
Verdeel de pudding over de afgekoelde taartbodem. Zet min. 1 u. in de koelkast.
-
Klop de koude kokosroom op met een klopper.
-
Afwerking:
-
Versier de taart met een dun laagje opgeklopte kokosroom. Werk af met de schijfjes kiwi, de granaatappelpitten, de blaadjes munt en de chocoladeschilfers.
Vervang de patisseriebloem door een glutenvrije variant. Zo krijg je een volledig lactoseen glutenvrije taart.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min., min. 2 u. vooraf)
-
Zet de kokosroom min. 2 u. vooraf in de koelkast.
-
Maak met een dunschiller schilfers van de chocolade.
-
Pluk de blaadjes van het takje munt.
-
Snij de kiwi in schijfjes.
-
Los het puddingpoeder en het cacaopoeder op in 1 dl hazelnootdrink.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Hak de hazelnoten en amandelnoten fijn in de hakmolen.
-
Meng de gemalen noten met de amandeldrink, 50 g rietsuiker, de kokosolie, de patisseriebloem, het snuifje zout en de nootmuskaat. Kneed tot een deeg.
-
Bedek een gekartelde taartvorm met bakpapier en verdeel er het deeg over.
-
Duw het deeg goed aan en druk goed aan tegen de randen. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
-
Verwarm intussen 4 dl hazelnootdrink en 30 g rietsuiker in een steelpannetje op een zacht vuur. Giet er het opgeloste puddingpoeder bij en roer met een klopper tot een pudding.
-
Verdeel de pudding over de afgekoelde taartbodem. Zet min. 1 u. in de koelkast.
-
Klop de koude kokosroom op met een klopper.
-
Afwerking:
-
Versier de taart met een dun laagje opgeklopte kokosroom. Werk af met de schijfjes kiwi, de granaatappelpitten, de blaadjes munt en de chocoladeschilfers.
Vervang de patisseriebloem door een glutenvrije variant. Zo krijg je een volledig lactoseen glutenvrije taart.