Vegetarische boerenworst met kleurrijke rijst
Vegetarische boerenworst met kleurrijke rijst

Vegetarische boerenworst met kleurrijke rijst

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2636 kj
Energie 630 kcal
Vet 36 g
Verzadigd vet 5.8 g
Koolhydraat 56.3 g
Suiker 6.7 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 16.2 g
Zout 1.6 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd : zie verpakking). Voeg de diepgevroren erwten de laatste 2 min. van de kooktijd toe. Giet af.

  3. Snij intussen de selder en de nectarines in blokjes van max. 1 cm.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van max. 1 cm.

  5. Meng de blokjes fruit en groenten onder de rijst, samen met de kruidendressing. Kruid met peper en zout.

  6. Smelt de boter in een pan. Verwijder het vel van de worsten en bak ± 2 à 3 min. aan elke kant. Snij in schijfjes en verdeel over de rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd : zie verpakking). Voeg de diepgevroren erwten de laatste 2 min. van de kooktijd toe. Giet af.

  3. Snij intussen de selder en de nectarines in blokjes van max. 1 cm.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van max. 1 cm.

  5. Meng de blokjes fruit en groenten onder de rijst, samen met de kruidendressing. Kruid met peper en zout.

  6. Smelt de boter in een pan. Verwijder het vel van de worsten en bak ± 2 à 3 min. aan elke kant. Snij in schijfjes en verdeel over de rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2636 kj
Energie 630 kcal
Vet 36 g
Verzadigd vet 5.8 g
Koolhydraat 56.3 g
Suiker 6.7 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 16.2 g
Zout 1.6 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Alma Cersius Gardian ‘Grande Réserve’ Cabernet-Merlot I.G.P. Côteaux de Béziers Bier Tripel Karmeliet Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal