- Bewaar

- Bewaar
Vegetarische burger met guacamole en crispy patatjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de aardappelen in blokjes van ongeveer gelijke grootte. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 4 el olijfolie en kruid met grof zeezout. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven (hou goed in de gaten dat ze niet aanbranden).
-
Maak ondertussen de guacamole: pers de limoen en prak samen met het vruchtvlees van de avocado’s fijn. Snij 4 schijfjes van 1 tomaat (hou opzij voor de afwerking). Ontpit de rest van de tomaten en snij in kleine blokjes. Snij de ui in kleine blokjes en meng samen met de tomatenblokjes onder de avocado. Kruid met peper en zout (en eventueel wat cayennepeper).
-
Spoel de mais en de zwarte bonen onder koud water en laat uitlekken. Snij de komkommer in stukjes.
-
Meng de azijn, 3 kl olijfolie, de mayonaise, de mosterd en de agavesiroop. Kruid met peper en zout. Roer de slascheuten, de mais, de zwarte bonen en de komkommer onder de dressing.
Auteur recept
Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Marieke Wijns (@chezmariette).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de aardappelen in blokjes van ongeveer gelijke grootte. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 4 el olijfolie en kruid met grof zeezout. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven (hou goed in de gaten dat ze niet aanbranden).
-
Maak ondertussen de guacamole: pers de limoen en prak samen met het vruchtvlees van de avocado’s fijn. Snij 4 schijfjes van 1 tomaat (hou opzij voor de afwerking). Ontpit de rest van de tomaten en snij in kleine blokjes. Snij de ui in kleine blokjes en meng samen met de tomatenblokjes onder de avocado. Kruid met peper en zout (en eventueel wat cayennepeper).
-
Spoel de mais en de zwarte bonen onder koud water en laat uitlekken. Snij de komkommer in stukjes.
-
Meng de azijn, 3 kl olijfolie, de mayonaise, de mosterd en de agavesiroop. Kruid met peper en zout. Roer de slascheuten, de mais, de zwarte bonen en de komkommer onder de dressing.
Auteur recept
Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Marieke Wijns (@chezmariette).