Vegetarische burger met guacamole en crispy patatjes
Vegetarische burger met guacamole en crispy patatjes

Vegetarische burger met guacamole en crispy patatjes

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3105 kj
Energie 742 kcal
Vet 38.7 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 61.1 g
Suiker 15 g
Vezel 13.4 g
Eiwit 30.5 g
Zout 2.8 g
natrium 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij de aardappelen in blokjes van ongeveer gelijke grootte. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 4 el olijfolie en kruid met grof zeezout. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven (hou goed in de gaten dat ze niet aanbranden).

  3. Maak ondertussen de guacamole: pers de limoen en prak samen met het vruchtvlees van de avocado’s fijn. Snij 4 schijfjes van 1 tomaat (hou opzij voor de afwerking). Ontpit de rest van de tomaten en snij in kleine blokjes. Snij de ui in kleine blokjes en meng samen met de tomatenblokjes onder de avocado. Kruid met peper en zout (en eventueel wat cayennepeper).

  4. Spoel de mais en de zwarte bonen onder koud water en laat uitlekken. Snij de komkommer in stukjes.

  5. Meng de azijn, 3 kl olijfolie, de mayonaise, de mosterd en de agavesiroop. Kruid met peper en zout. Roer de slascheuten, de mais, de zwarte bonen en de komkommer onder de dressing.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Marieke Wijns (@chezmariette).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij de aardappelen in blokjes van ongeveer gelijke grootte. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 4 el olijfolie en kruid met grof zeezout. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven (hou goed in de gaten dat ze niet aanbranden).

  3. Maak ondertussen de guacamole: pers de limoen en prak samen met het vruchtvlees van de avocado’s fijn. Snij 4 schijfjes van 1 tomaat (hou opzij voor de afwerking). Ontpit de rest van de tomaten en snij in kleine blokjes. Snij de ui in kleine blokjes en meng samen met de tomatenblokjes onder de avocado. Kruid met peper en zout (en eventueel wat cayennepeper).

  4. Spoel de mais en de zwarte bonen onder koud water en laat uitlekken. Snij de komkommer in stukjes.

  5. Meng de azijn, 3 kl olijfolie, de mayonaise, de mosterd en de agavesiroop. Kruid met peper en zout. Roer de slascheuten, de mais, de zwarte bonen en de komkommer onder de dressing.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Marieke Wijns (@chezmariette).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3105 kj
Energie 742 kcal
Vet 38.7 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 61.1 g
Suiker 15 g
Vezel 13.4 g
Eiwit 30.5 g
Zout 2.8 g
natrium 1.1 g

Bekijk het recept digitaal