Vegetarische hutsepot met peterseliewortel en rapen
Vegetarische hutsepot met peterseliewortel en rapen

Vegetarische hutsepot met peterseliewortel en rapen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 530 kcal
Vet 28.2 g
Verzadigd vet 10.2 g
Koolhydraat 44.3 g
Suiker 10.5 g
Vezel 12.4 g
Eiwit 18.8 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien fijn.

  3. Schil de peterseliewortelen, de rapen en de aardappelen en snij in blokjes van ± 2 cm.

  4. Verwijder het voetje en eventueel de buitenste blaadjes van de spruiten. Maak een kruisvormige inkeping in de onderkant van de spruiten.

  5. Verwijder de dikke nerven in het midden van elk blad van de groenekool. Snij in fijne reepjes

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot (het liefst met dikke bodem) en stoof de ui 1 à 2 min.

  8. Voeg de aardappelen, de peterseliewortelen, de rapen, de groenekool en de spruiten toe en roerbak 5 à 6 min. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg water toe tot alles net onderstaat en verkruimel er het bouillonblokje over. Dek af en laat 15 min. garen op een matig vuur.

  10. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout. Laat nog 10 à 15 min. sudderen zonder deksel.

  11. Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de vegetarische boerenworsten (baktijd: zie verpakking). Serveer met de hutsepot.

Tip

Kent u het verschil tussen een pastinaak en een peterseliewortel? Qua uiterlijk en textuur lijken een pastinaak en een peterseliewortel misschien wel op elkaar (de peterseliewortel is vaak net iets witter), de smaak is heel verschillend. De pastinaak smaakt zoet, de peterseliewortel eerder kruidig. De laatste is een perfecte smaakmaker in stoofpotjes en soep en ook heel lekker geroosterd in de oven of op de winterbarbecue.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien fijn.

  3. Schil de peterseliewortelen, de rapen en de aardappelen en snij in blokjes van ± 2 cm.

  4. Verwijder het voetje en eventueel de buitenste blaadjes van de spruiten. Maak een kruisvormige inkeping in de onderkant van de spruiten.

  5. Verwijder de dikke nerven in het midden van elk blad van de groenekool. Snij in fijne reepjes

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot (het liefst met dikke bodem) en stoof de ui 1 à 2 min.

  8. Voeg de aardappelen, de peterseliewortelen, de rapen, de groenekool en de spruiten toe en roerbak 5 à 6 min. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg water toe tot alles net onderstaat en verkruimel er het bouillonblokje over. Dek af en laat 15 min. garen op een matig vuur.

  10. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout. Laat nog 10 à 15 min. sudderen zonder deksel.

  11. Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de vegetarische boerenworsten (baktijd: zie verpakking). Serveer met de hutsepot.

Tip

Kent u het verschil tussen een pastinaak en een peterseliewortel? Qua uiterlijk en textuur lijken een pastinaak en een peterseliewortel misschien wel op elkaar (de peterseliewortel is vaak net iets witter), de smaak is heel verschillend. De pastinaak smaakt zoet, de peterseliewortel eerder kruidig. De laatste is een perfecte smaakmaker in stoofpotjes en soep en ook heel lekker geroosterd in de oven of op de winterbarbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 530 kcal
Vet 28.2 g
Verzadigd vet 10.2 g
Koolhydraat 44.3 g
Suiker 10.5 g
Vezel 12.4 g
Eiwit 18.8 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Blond abdijbier Wijn Pinot Gris A.O.P. Alsace J. Hubster

Bekijk het recept digitaal