Vegetarische maaltijdsoep met linzen en mierikswortel
Vegetarische maaltijdsoep met linzen en mierikswortel

Vegetarische maaltijdsoep met linzen en mierikswortel

55 min.
Soep
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 386 kcal
Vet 13.2 g
Koolhydraat 50.1 g
Eiwit 16.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de verse koriander en de uien fijn.

  3. Pel de tomaten (dat gaat gemakkelijk als u ze eerst 10 tellen in kokend heet water onderdompelt) en snij ze in blokjes.

  4. Snij de wortelen in grote stukken.

  5. Spoel de linzen in een zeef.

  6. Meng de zure room met kerrie, mierikswortelpuree en een snuifje zout. Strooi er als garnering wat kerriepoeder over.

  7. Bereiding:
  8. Laat de boter heet worden in een ruime kookpan en stoof de fijngesnipperde uien tot ze glazig zijn.

  9. Voeg de blokjes tomaat toe, de stukken wortel, de diepgevroren bloemkool, de linzen en de tarwekorrels. Giet er 1,5 L water bij en doe er ook het bouillonblokje bij en de tomatenpuree. Kruid met kruidentuiltje, paprika, peper en zout.

  10. Breng aan de kook en laat dan 20 min. sudderen.

  11. Afwerking:
  12. Garneer uw vegetarische maaltijdsoep met gesnipperde koriander en geef er stokbrood bij. Zet het kommetje met de mierikswortelroom apart op tafel, zodat iedereen naar smaak wat room in zijn soep kan lepelen of op het stokbrood smeren.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de verse koriander en de uien fijn.

  3. Pel de tomaten (dat gaat gemakkelijk als u ze eerst 10 tellen in kokend heet water onderdompelt) en snij ze in blokjes.

  4. Snij de wortelen in grote stukken.

  5. Spoel de linzen in een zeef.

  6. Meng de zure room met kerrie, mierikswortelpuree en een snuifje zout. Strooi er als garnering wat kerriepoeder over.

  7. Bereiding:
  8. Laat de boter heet worden in een ruime kookpan en stoof de fijngesnipperde uien tot ze glazig zijn.

  9. Voeg de blokjes tomaat toe, de stukken wortel, de diepgevroren bloemkool, de linzen en de tarwekorrels. Giet er 1,5 L water bij en doe er ook het bouillonblokje bij en de tomatenpuree. Kruid met kruidentuiltje, paprika, peper en zout.

  10. Breng aan de kook en laat dan 20 min. sudderen.

  11. Afwerking:
  12. Garneer uw vegetarische maaltijdsoep met gesnipperde koriander en geef er stokbrood bij. Zet het kommetje met de mierikswortelroom apart op tafel, zodat iedereen naar smaak wat room in zijn soep kan lepelen of op het stokbrood smeren.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 386 kcal
Vet 13.2 g
Koolhydraat 50.1 g
Eiwit 16.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Las Casas del Toqui Cabernet Sauvignon Chili Wijn Domaine du Clos Pichard A.C. Saint-Nicolas de Bourgueil

Bekijk het recept digitaal