- Bewaar

- Bewaar
Vegetarische maaltijdsoep met linzen en mierikswortel
Onze drankensuggesties
Wijn Las Casas del Toqui Cabernet Sauvignon Chili Wijn Domaine du Clos Pichard A.C. Saint-Nicolas de Bourgueil
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de verse koriander en de uien fijn.
-
Pel de tomaten (dat gaat gemakkelijk als u ze eerst 10 tellen in kokend heet water onderdompelt) en snij ze in blokjes.
-
Snij de wortelen in grote stukken.
-
Spoel de linzen in een zeef.
-
Meng de zure room met kerrie, mierikswortelpuree en een snuifje zout. Strooi er als garnering wat kerriepoeder over.
-
Bereiding:
-
Laat de boter heet worden in een ruime kookpan en stoof de fijngesnipperde uien tot ze glazig zijn.
-
Voeg de blokjes tomaat toe, de stukken wortel, de diepgevroren bloemkool, de linzen en de tarwekorrels. Giet er 1,5 L water bij en doe er ook het bouillonblokje bij en de tomatenpuree. Kruid met kruidentuiltje, paprika, peper en zout.
-
Breng aan de kook en laat dan 20 min. sudderen.
-
Afwerking:
-
Garneer uw vegetarische maaltijdsoep met gesnipperde koriander en geef er stokbrood bij. Zet het kommetje met de mierikswortelroom apart op tafel, zodat iedereen naar smaak wat room in zijn soep kan lepelen of op het stokbrood smeren.
Onze drankensuggesties
Wijn Las Casas del Toqui Cabernet Sauvignon Chili Wijn Domaine du Clos Pichard A.C. Saint-Nicolas de Bourgueil
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de verse koriander en de uien fijn.
-
Pel de tomaten (dat gaat gemakkelijk als u ze eerst 10 tellen in kokend heet water onderdompelt) en snij ze in blokjes.
-
Snij de wortelen in grote stukken.
-
Spoel de linzen in een zeef.
-
Meng de zure room met kerrie, mierikswortelpuree en een snuifje zout. Strooi er als garnering wat kerriepoeder over.
-
Bereiding:
-
Laat de boter heet worden in een ruime kookpan en stoof de fijngesnipperde uien tot ze glazig zijn.
-
Voeg de blokjes tomaat toe, de stukken wortel, de diepgevroren bloemkool, de linzen en de tarwekorrels. Giet er 1,5 L water bij en doe er ook het bouillonblokje bij en de tomatenpuree. Kruid met kruidentuiltje, paprika, peper en zout.
-
Breng aan de kook en laat dan 20 min. sudderen.
-
Afwerking:
-
Garneer uw vegetarische maaltijdsoep met gesnipperde koriander en geef er stokbrood bij. Zet het kommetje met de mierikswortelroom apart op tafel, zodat iedereen naar smaak wat room in zijn soep kan lepelen of op het stokbrood smeren.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Las Casas del Toqui Cabernet Sauvignon Chili Wijn Domaine du Clos Pichard A.C. Saint-Nicolas de Bourgueil