Vegetarische noedelwok met gemarineerde tempé, broccolini en sojascheuten
Vegetarische noedelwok met gemarineerde tempé, broccolini en sojascheuten

Vegetarische noedelwok met gemarineerde tempé, broccolini en sojascheuten

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2753 kj
Energie 658 kcal
Vet 36 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 45.9 g
Suiker 9.7 g
Vezel 14.6 g
Eiwit 30.2 g
Zout 3 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Snipper het knoflook en de lente-uitjes fijn. Schil de wortelen en maak slierten met een dunschiller. Verdeel de grote broccolini’s in kleinere stukken.

  3. Kook de woknoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  4. Verhit 1/2 van de rijstolie in een wok en roerbak het knoflook, de harissa, de helft van de lente-uitjes en de broccolini 4 min. op een hoog vuur. Schep uit de wok.

  5. Verhit de rest van de rijstolie in de wok en roerbak de wortelslierten en de sojascheuten 4 min. Schep uit de wok.

  6. Verhit de sesamolie in de wok en bak de tempé 4 min. Voeg de groenten, de noedels en de sojasaus toe en laat nog 2 min. opwarmen.

  7. Verdeel de noedels met groenten en tempé over de borden. Werk af met de sesamzaadjes en de rest van de lente-ui.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Snipper het knoflook en de lente-uitjes fijn. Schil de wortelen en maak slierten met een dunschiller. Verdeel de grote broccolini’s in kleinere stukken.

  3. Kook de woknoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  4. Verhit 1/2 van de rijstolie in een wok en roerbak het knoflook, de harissa, de helft van de lente-uitjes en de broccolini 4 min. op een hoog vuur. Schep uit de wok.

  5. Verhit de rest van de rijstolie in de wok en roerbak de wortelslierten en de sojascheuten 4 min. Schep uit de wok.

  6. Verhit de sesamolie in de wok en bak de tempé 4 min. Voeg de groenten, de noedels en de sojasaus toe en laat nog 2 min. opwarmen.

  7. Verdeel de noedels met groenten en tempé over de borden. Werk af met de sesamzaadjes en de rest van de lente-ui.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2753 kj
Energie 658 kcal
Vet 36 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 45.9 g
Suiker 9.7 g
Vezel 14.6 g
Eiwit 30.2 g
Zout 3 g
natrium 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Jack's Precious IPA Blond bier Wijn Château Marguerite rosé A.O.P. Fronton

Bekijk het recept digitaal