Vegetarische penne carbonara met spruitjes en champignons
Vegetarische penne carbonara met spruitjes en champignons

Vegetarische penne carbonara met spruitjes en champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 666 kcal
Vet 23.4 g
Verzadigd vet 9 g
Koolhydraat 81.8 g
Suiker 8.3 g
Vezel 13.3 g
Eiwit 25.6 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de champignons in 2 of 4 naargelang de dikte.

  5. Hak de hazelnoten fijn.

  6. Klop de eieren los in een kom en roer er de Griekse yoghurt en de helft van de geraspte kaas onder. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 2 min. glazig.

  10. Voeg de champignons toe en bak 5 min. op een hoog vuur. Roer er de spruiten onder en laat nog 2 min. mee opwarmen. Kruid met peper en zout.

  11. Giet de pasta af en zet opnieuw op een zacht vuur. Roer er het yoghurtmengsel onder en laat kort een beetje stollen (let op dat de eieren niet hardgekookt zijn).

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en lepel er de groenten over. Bestrooi met de rest van de kaas en de fijngehakte hazelnoten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de champignons in 2 of 4 naargelang de dikte.

  5. Hak de hazelnoten fijn.

  6. Klop de eieren los in een kom en roer er de Griekse yoghurt en de helft van de geraspte kaas onder. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 2 min. glazig.

  10. Voeg de champignons toe en bak 5 min. op een hoog vuur. Roer er de spruiten onder en laat nog 2 min. mee opwarmen. Kruid met peper en zout.

  11. Giet de pasta af en zet opnieuw op een zacht vuur. Roer er het yoghurtmengsel onder en laat kort een beetje stollen (let op dat de eieren niet hardgekookt zijn).

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en lepel er de groenten over. Bestrooi met de rest van de kaas en de fijngehakte hazelnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 666 kcal
Vet 23.4 g
Verzadigd vet 9 g
Koolhydraat 81.8 g
Suiker 8.3 g
Vezel 13.3 g
Eiwit 25.6 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Cambre Blond Blond abdijbier Wijn Vaugelas 'Les Falaises' A.O.P. Languedoc

Bekijk het recept digitaal