Vegetarische schnitzel met erwtenpuree en limoenricotta
Vegetarische schnitzel met erwtenpuree en limoenricotta

Vegetarische schnitzel met erwtenpuree en limoenricotta

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 664 kcal
Vet 27.6 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 65.1 g
Suiker 9.6 g
Vezel 15 g
Eiwit 31 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.

  6. Rasp de schil van een halve limoen en pers beide helften.

  7. Hak de muntblaadjes in fijne reepjes.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelen samen met het knoflook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 5 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af, prak grof en meng er 2 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout.

  10. Kook intussen de bloemkool 8 à 10 min. gaar in lichtgezouten water.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de schnitzels 2 à 3 min. aan elke kant.

  12. Meng de limoenzeste en het limoensap onder de ricotta en kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de erwtenpuree over de borden en lepel er de bloemkoolroosjes rond. Werk af met een eetlepel limoenricotta en bestrooi met wat munt. Geef er een schnitzel bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.

  6. Rasp de schil van een halve limoen en pers beide helften.

  7. Hak de muntblaadjes in fijne reepjes.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelen samen met het knoflook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 5 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af, prak grof en meng er 2 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout.

  10. Kook intussen de bloemkool 8 à 10 min. gaar in lichtgezouten water.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de schnitzels 2 à 3 min. aan elke kant.

  12. Meng de limoenzeste en het limoensap onder de ricotta en kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de erwtenpuree over de borden en lepel er de bloemkoolroosjes rond. Werk af met een eetlepel limoenricotta en bestrooi met wat munt. Geef er een schnitzel bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 664 kcal
Vet 27.6 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 65.1 g
Suiker 9.6 g
Vezel 15 g
Eiwit 31 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Super Sanglier Blond bier Wijn Domaine Sainte-Anne A.O.P. Entre-deux-Mers

Bekijk het recept digitaal