Vegetarische schnitzel met wortelstoofpotje
Vegetarische schnitzel met wortelstoofpotje

Vegetarische schnitzel met wortelstoofpotje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 505 kcal
Vet 30.1 g
Koolhydraat 34.1 g
Eiwit 23.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Rasp de wortelen.

  4. Schil de gember en snipper fijn.

  5. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

  6. Plet de korianderbolletjes en komijnzaadjes tussen 2 eetlepels.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de gember, het knoflook en de helft van de fijngesnipperde lente-uitjes tot alles zacht is.

  9. Voeg de geraspte wortel, de geplette koriander en komijn en de sesamzaadjes toe. Giet er de lichte room over en laat ± 10 min. op een zacht vuurtje garen. Kruid op het einde naar smaak met peper en zout.

  10. Hak ondertussen de verse korianderblaadjes grof.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de vegetarische schnitzels op een zacht vuurtje 4 à 6 min. aan elke kant goudbruin.

  12. Afwerking:
  13. Werk het wortelstoofpotje af met de verse koriander en serveer met de schnitzels. Lekker met aardappelpuree, rijst of tarwegraantjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Rasp de wortelen.

  4. Schil de gember en snipper fijn.

  5. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

  6. Plet de korianderbolletjes en komijnzaadjes tussen 2 eetlepels.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de gember, het knoflook en de helft van de fijngesnipperde lente-uitjes tot alles zacht is.

  9. Voeg de geraspte wortel, de geplette koriander en komijn en de sesamzaadjes toe. Giet er de lichte room over en laat ± 10 min. op een zacht vuurtje garen. Kruid op het einde naar smaak met peper en zout.

  10. Hak ondertussen de verse korianderblaadjes grof.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de vegetarische schnitzels op een zacht vuurtje 4 à 6 min. aan elke kant goudbruin.

  12. Afwerking:
  13. Werk het wortelstoofpotje af met de verse koriander en serveer met de schnitzels. Lekker met aardappelpuree, rijst of tarwegraantjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 505 kcal
Vet 30.1 g
Koolhydraat 34.1 g
Eiwit 23.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Maredsous Tripel Abdijbier Wijn Côtes du Rhône A.O.P. Louis Bernard

Bekijk het recept digitaal