Vegetarische vogelnestjes met quinoa en rodekoolslaatje met appelvinaigrette
Vegetarische vogelnestjes met quinoa en rodekoolslaatje met appelvinaigrette

Vegetarische vogelnestjes met quinoa en rodekoolslaatje met appelvinaigrette

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 708 kcal
Vet 31.8 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 75.7 g
Suiker 32.4 g
Vezel 13.2 g
Eiwit 23.1 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het harde witte gedeelte uit de halve rodekool en snij de rest in heel fijne reepjes.

  3. Snij de rode bieten in kleine blokjes.

  4. Snipper het bieslook

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de eieren 10 min. hard in water. Spoel onder koud water. Laat afkoelen en pel ze.

  8. Kook intussen de quinoa gaar in 7,5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  9. Maak het falafeldeeg (instructies: zie verpakking). Bedek elk ei met een dun laagje deeg. Zorg ervoor dat het ei volledig bedekt is, zodat je mooie vogelnestjes hebt.

  10. Verhit de olijfolie in een pan en bak de vogelnestjes 2 min. Draai om en bak nog 2 min.

  11. Schil intussen de appelen en snij in blokjes. Doe samen met de ui en de andere ingrediënten voor de vinaigrette in een blender en mix glad (dit kan ook met een staafmixer).

  12. Meng de rodekool met de rode bieten, de rozijnen en de helft van het bieslook. Breng op smaak met de vinaigrette.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de quinoa over diepe borden en serveer met een vogelnestje en de salade. Werk af met de rest van het bieslook.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het harde witte gedeelte uit de halve rodekool en snij de rest in heel fijne reepjes.

  3. Snij de rode bieten in kleine blokjes.

  4. Snipper het bieslook

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de eieren 10 min. hard in water. Spoel onder koud water. Laat afkoelen en pel ze.

  8. Kook intussen de quinoa gaar in 7,5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  9. Maak het falafeldeeg (instructies: zie verpakking). Bedek elk ei met een dun laagje deeg. Zorg ervoor dat het ei volledig bedekt is, zodat je mooie vogelnestjes hebt.

  10. Verhit de olijfolie in een pan en bak de vogelnestjes 2 min. Draai om en bak nog 2 min.

  11. Schil intussen de appelen en snij in blokjes. Doe samen met de ui en de andere ingrediënten voor de vinaigrette in een blender en mix glad (dit kan ook met een staafmixer).

  12. Meng de rodekool met de rode bieten, de rozijnen en de helft van het bieslook. Breng op smaak met de vinaigrette.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de quinoa over diepe borden en serveer met een vogelnestje en de salade. Werk af met de rest van het bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 708 kcal
Vet 31.8 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 75.7 g
Suiker 32.4 g
Vezel 13.2 g
Eiwit 23.1 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Tavel A.O.P.

Bekijk het recept digitaal