- Bewaar

- Bewaar
Vegetarische vogelnestjes met quinoa en rodekoolslaatje met appelvinaigrette
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Tavel A.O.P.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het harde witte gedeelte uit de halve rodekool en snij de rest in heel fijne reepjes.
-
Snij de rode bieten in kleine blokjes.
-
Snipper het bieslook
-
Snipper de ui fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de eieren 10 min. hard in water. Spoel onder koud water. Laat afkoelen en pel ze.
-
Kook intussen de quinoa gaar in 7,5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
-
Maak het falafeldeeg (instructies: zie verpakking). Bedek elk ei met een dun laagje deeg. Zorg ervoor dat het ei volledig bedekt is, zodat je mooie vogelnestjes hebt.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de vogelnestjes 2 min. Draai om en bak nog 2 min.
-
Schil intussen de appelen en snij in blokjes. Doe samen met de ui en de andere ingrediënten voor de vinaigrette in een blender en mix glad (dit kan ook met een staafmixer).
-
Meng de rodekool met de rode bieten, de rozijnen en de helft van het bieslook. Breng op smaak met de vinaigrette.
-
Afwerking:
-
Verdeel de quinoa over diepe borden en serveer met een vogelnestje en de salade. Werk af met de rest van het bieslook.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Tavel A.O.P.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het harde witte gedeelte uit de halve rodekool en snij de rest in heel fijne reepjes.
-
Snij de rode bieten in kleine blokjes.
-
Snipper het bieslook
-
Snipper de ui fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de eieren 10 min. hard in water. Spoel onder koud water. Laat afkoelen en pel ze.
-
Kook intussen de quinoa gaar in 7,5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
-
Maak het falafeldeeg (instructies: zie verpakking). Bedek elk ei met een dun laagje deeg. Zorg ervoor dat het ei volledig bedekt is, zodat je mooie vogelnestjes hebt.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de vogelnestjes 2 min. Draai om en bak nog 2 min.
-
Schil intussen de appelen en snij in blokjes. Doe samen met de ui en de andere ingrediënten voor de vinaigrette in een blender en mix glad (dit kan ook met een staafmixer).
-
Meng de rodekool met de rode bieten, de rozijnen en de helft van het bieslook. Breng op smaak met de vinaigrette.
-
Afwerking:
-
Verdeel de quinoa over diepe borden en serveer met een vogelnestje en de salade. Werk af met de rest van het bieslook.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Tavel A.O.P.