Vegetarische vol-au-vent met 5 groenten
Vegetarische vol-au-vent met 5 groenten

Vegetarische vol-au-vent met 5 groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 493 kcal
Vet 26.8 g
Koolhydraat 45.1 g
Eiwit 15.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Schil de peterseliewortel, de pastinaak, de rammenas en de zoete aardappel en snij in gelijke blokjes van 2 cm.

  5. Snij de rode uien in de lengte in 8 of 10 partjes.

  6. Snij de preien eerst in de lengte doormidden en daarna in stukken van 2 cm.

  7. Snipper het knoflook en de peterselie fijn.

  8. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de partjes rode ui en het fijngesnipperde knoflook 2 min. Voeg de peterseliewortel, de rammenas, de pastinaak, de prei en de zoete aardappel toe en laat al roerend 5 min. stoven.

  12. Voeg de laurierblaadjes, de tijmtakjes en de groentebouillon toe. Laat 15 à 20 min. garen op een zacht vuur (de groenten moeten beetgaar zijn).

  13. Bak intussen de bladerdeegpasteitjes 5 à 10 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder daarna het hoedje met een scherp mes.

  14. Klop het ei samen met de room los. Neem de kookpot van het vuur en roer er de kikkererwten en de eiermengeling voorzichtig onder tot het vocht lichtjes bindt. Kruid met peper en zout. Verwijder de laurierblaadjes en de takjes tijm.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de bladerdeegpasteitjes over de borden en schep er de vol-au-vent over. Dek af met het hoedje.

  17. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Schil de peterseliewortel, de pastinaak, de rammenas en de zoete aardappel en snij in gelijke blokjes van 2 cm.

  5. Snij de rode uien in de lengte in 8 of 10 partjes.

  6. Snij de preien eerst in de lengte doormidden en daarna in stukken van 2 cm.

  7. Snipper het knoflook en de peterselie fijn.

  8. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de partjes rode ui en het fijngesnipperde knoflook 2 min. Voeg de peterseliewortel, de rammenas, de pastinaak, de prei en de zoete aardappel toe en laat al roerend 5 min. stoven.

  12. Voeg de laurierblaadjes, de tijmtakjes en de groentebouillon toe. Laat 15 à 20 min. garen op een zacht vuur (de groenten moeten beetgaar zijn).

  13. Bak intussen de bladerdeegpasteitjes 5 à 10 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder daarna het hoedje met een scherp mes.

  14. Klop het ei samen met de room los. Neem de kookpot van het vuur en roer er de kikkererwten en de eiermengeling voorzichtig onder tot het vocht lichtjes bindt. Kruid met peper en zout. Verwijder de laurierblaadjes en de takjes tijm.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de bladerdeegpasteitjes over de borden en schep er de vol-au-vent over. Dek af met het hoedje.

  17. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 493 kcal
Vet 26.8 g
Koolhydraat 45.1 g
Eiwit 15.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Roodeberg KWV Western Cape - Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal