Vegetarische zeesticks met witloof-pastinaakpuree
Vegetarische zeesticks met witloof-pastinaakpuree

Vegetarische zeesticks met witloof-pastinaakpuree

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 595 kcal
Vet 28.3 g
Verzadigd vet 10.1 g
Koolhydraat 65.4 g
Suiker 7 g
Vezel 11.6 g
Eiwit 14 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en de pastinaak en snij in gelijke stukken.

  2. Kook de aardappelen en de pastinaak ± 20 min. gaar in een kookpot met lichtgezouten water. Giet af en plet tot puree.

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in fijne reepjes.

  4. Verhit intussen 2 eetl. boter in een kookpot en bak het witloof goudbruin. Kruid met peper en zout.

  5. Verhit 1 eetl. boter in een braadpan en bak de zeesticks ± 2 à 3 min. goudbruin aan alle kanten.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Meng het witloof met de zure room onder de aardappelen en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Bestrooi met de peterselie en serveer met de zeesticks.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en de pastinaak en snij in gelijke stukken.

  2. Kook de aardappelen en de pastinaak ± 20 min. gaar in een kookpot met lichtgezouten water. Giet af en plet tot puree.

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in fijne reepjes.

  4. Verhit intussen 2 eetl. boter in een kookpot en bak het witloof goudbruin. Kruid met peper en zout.

  5. Verhit 1 eetl. boter in een braadpan en bak de zeesticks ± 2 à 3 min. goudbruin aan alle kanten.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Meng het witloof met de zure room onder de aardappelen en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Bestrooi met de peterselie en serveer met de zeesticks.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 595 kcal
Vet 28.3 g
Verzadigd vet 10.1 g
Koolhydraat 65.4 g
Suiker 7 g
Vezel 11.6 g
Eiwit 14 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Hardy's 'Stamp of Australia' Chardonnay-Sémillon Australië

Bekijk het recept digitaal