Veggie kaasburger met zoetzuur witloof en gebakken patatjes
Veggie kaasburger met zoetzuur witloof en gebakken patatjes

Veggie kaasburger met zoetzuur witloof en gebakken patatjes

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 577 kcal
Vet 30.4 g
Verzadigd vet 4.1 g
Koolhydraat 59.9 g
Suiker 13.2 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 12.6 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in brede repen.

  2. Rasp de schil van 1/2 sinaasappel (niet het wit) en pers beide sinaasappelen uit.

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het witloof samen met het knoflook 10 min. goudbruin.

  5. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kaasburgers

  6. 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. 3 Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere braadpan en bak de aardappelblokjes 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Breng het witloof op smaak met de balsamicoazijn, de sinaasappelzeste en het sap. Kruid met peper en zout en laat nog 2 à 3 min. garen.

  8. Snij de kaasburger middendoor en serveer met het witloof en de gebakken aardappelblokjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in brede repen.

  2. Rasp de schil van 1/2 sinaasappel (niet het wit) en pers beide sinaasappelen uit.

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het witloof samen met het knoflook 10 min. goudbruin.

  5. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kaasburgers

  6. 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. 3 Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere braadpan en bak de aardappelblokjes 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Breng het witloof op smaak met de balsamicoazijn, de sinaasappelzeste en het sap. Kruid met peper en zout en laat nog 2 à 3 min. garen.

  8. Snij de kaasburger middendoor en serveer met het witloof en de gebakken aardappelblokjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 577 kcal
Vet 30.4 g
Verzadigd vet 4.1 g
Koolhydraat 59.9 g
Suiker 13.2 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 12.6 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rodenbach Classic Roodbruin bier Wijn Domaine de Sahari A.O.G. Guerrouane Marokko

Bekijk het recept digitaal