Veggie kebab met komkommer-muntslaatje en tahinyoghurt
Veggie kebab met komkommer-muntslaatje en tahinyoghurt

Veggie kebab met komkommer-muntslaatje en tahinyoghurt

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2226 kj
Energie 532 kcal
Vet 28.6 g
Verzadigd vet 5.8 g
Koolhydraat 44.7 g
Suiker 9.2 g
Vezel 9 g
Eiwit 19.4 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Scheur de oesterzwammen in grote repen. Snij de uien in parten en maak de rokken los van elkaar. Meng de oesterzwammen en de rode ui in een grote kom met 2/3 van de olijfolie, het gerookte paprikapoeder en de komijn. Zorg dat alles goed bedekt is met de kruiden. Laat minstens 15 min. marineren in de koelkast.

  3. Verhit de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kebabreepjes ± 5 min. Haal uit de pan en bak de oesterzwammen en de uien 10 min. vervolgens in dezelfde pan. Meng er daarna de kebab onder.

  4. Pers intussen het teentje knoflook en meng met de Griekse yoghurt, de tahin, het citroensap, peper en zout

  5. Snij de minikomkommers in plakjes en de kerstomaten en de radijzen in 4. Hak de verse kruiden fijn en meng onder de groenten.

  6. Rooster de sesamzaadjes kort in een pan met antiaanbaklaag.

  7. Verwarm de flatbreads kort in een pan met antiaanbaklaag en besmeer met het yoghurtsausje. Verdeel de oesterzwammenkebab erover. Schep er het komkommerslaatje over en bestrooi met de sesamzaadjes.

Tip
Liever volledig vegan?

Vervang de Griekse yoghurt door plantaardige yoghurt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Scheur de oesterzwammen in grote repen. Snij de uien in parten en maak de rokken los van elkaar. Meng de oesterzwammen en de rode ui in een grote kom met 2/3 van de olijfolie, het gerookte paprikapoeder en de komijn. Zorg dat alles goed bedekt is met de kruiden. Laat minstens 15 min. marineren in de koelkast.

  3. Verhit de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kebabreepjes ± 5 min. Haal uit de pan en bak de oesterzwammen en de uien 10 min. vervolgens in dezelfde pan. Meng er daarna de kebab onder.

  4. Pers intussen het teentje knoflook en meng met de Griekse yoghurt, de tahin, het citroensap, peper en zout

  5. Snij de minikomkommers in plakjes en de kerstomaten en de radijzen in 4. Hak de verse kruiden fijn en meng onder de groenten.

  6. Rooster de sesamzaadjes kort in een pan met antiaanbaklaag.

  7. Verwarm de flatbreads kort in een pan met antiaanbaklaag en besmeer met het yoghurtsausje. Verdeel de oesterzwammenkebab erover. Schep er het komkommerslaatje over en bestrooi met de sesamzaadjes.

Tip
Liever volledig vegan?

Vervang de Griekse yoghurt door plantaardige yoghurt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2226 kj
Energie 532 kcal
Vet 28.6 g
Verzadigd vet 5.8 g
Koolhydraat 44.7 g
Suiker 9.2 g
Vezel 9 g
Eiwit 19.4 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Hauts Rocs rosé A.O.P. Ventoux Bier La Cambre Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal