Veggiebowl met rijst en nuggets
Veggiebowl met rijst en nuggets

Veggiebowl met rijst en nuggets

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3628 kj
Energie 867 kcal
Vet 43.1 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 86.2 g
Suiker 11.5 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 29.5 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de rode bieten goed uitlekken en dep droog.

  2. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken.

  3. Snij de komkommer in lange linten en rol op.

  4. Schil de pastinaak en rasp fijn.

  5. Meng de wasabi onder de mayonaise en kruid met peper en zout.

  6. Kook de Thaise rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kikkererwten 2 à 3 min. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Haal uit de pan en laat uitlekken.

  8. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de nuggets 4 à 6 min.

  9. Verdeel de rijst en de groenten over 4 bowls en schik er de nuggets op. Lepel er 1 eetl. wasabimayonaise over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de rode bieten goed uitlekken en dep droog.

  2. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken.

  3. Snij de komkommer in lange linten en rol op.

  4. Schil de pastinaak en rasp fijn.

  5. Meng de wasabi onder de mayonaise en kruid met peper en zout.

  6. Kook de Thaise rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kikkererwten 2 à 3 min. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Haal uit de pan en laat uitlekken.

  8. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de nuggets 4 à 6 min.

  9. Verdeel de rijst en de groenten over 4 bowls en schik er de nuggets op. Lepel er 1 eetl. wasabimayonaise over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3628 kj
Energie 867 kcal
Vet 43.1 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 86.2 g
Suiker 11.5 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 29.5 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Wijn Diable Rose A.O.P. Saint-Mont

Bekijk het recept digitaal