- Bewaar

- Bewaar
Veggieburger met aubergine en zoeteaardappelwedges
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 210 °C.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in partjes van ± 3 cm. Leg op een bakplaat met bakpapier en overgiet met 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper, zout en het paprikapoeder. Meng goed onder elkaar. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven. Leg ook de ciabattabroodjes in de oven (baktijd: zie verpakking).
-
Snij intussen de aubergine schuin in dikke plakken van ± 1 cm en kruid met peper en zout. Vul 1 diep bord met melk, 1 met paneermeel en 1 met bloem. Wentel de aubergineplakken eerst door de bloem (klop de overtollige bloem af), dan door de melk en vervolgens door het paneermeel.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de aubergineplakken kort goudbruin. Leg daarna op een bakplaat met bakpapier.
-
Haal de broodjes uit de oven en zet de aubergineplakken 15 à 20 min. in de oven bij de zoeteaardappelwedges.
-
Halveer intussen de kerstomaten. Snij de tomaat en de rode uien in plakjes van 1/2 cm. Gril de plakjes ui kort in een grillpan.
-
Snij de ciabattabroodjes open (bak de binnenkant eventueel kort in een grillpan). Besmeer de onderste helft van het broodje met de hummus, leg daarop de aubergineplakken, de chesterkaas, de ui en de tomatenplakjes. Werk af met wat jonge slascheuten en doe het broodje dicht.
-
Serveer de burger met de zoeteaardappelwedges. Geef er nog wat sla en de halve kerstomaten bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 210 °C.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in partjes van ± 3 cm. Leg op een bakplaat met bakpapier en overgiet met 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper, zout en het paprikapoeder. Meng goed onder elkaar. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven. Leg ook de ciabattabroodjes in de oven (baktijd: zie verpakking).
-
Snij intussen de aubergine schuin in dikke plakken van ± 1 cm en kruid met peper en zout. Vul 1 diep bord met melk, 1 met paneermeel en 1 met bloem. Wentel de aubergineplakken eerst door de bloem (klop de overtollige bloem af), dan door de melk en vervolgens door het paneermeel.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de aubergineplakken kort goudbruin. Leg daarna op een bakplaat met bakpapier.
-
Haal de broodjes uit de oven en zet de aubergineplakken 15 à 20 min. in de oven bij de zoeteaardappelwedges.
-
Halveer intussen de kerstomaten. Snij de tomaat en de rode uien in plakjes van 1/2 cm. Gril de plakjes ui kort in een grillpan.
-
Snij de ciabattabroodjes open (bak de binnenkant eventueel kort in een grillpan). Besmeer de onderste helft van het broodje met de hummus, leg daarop de aubergineplakken, de chesterkaas, de ui en de tomatenplakjes. Werk af met wat jonge slascheuten en doe het broodje dicht.
-
Serveer de burger met de zoeteaardappelwedges. Geef er nog wat sla en de halve kerstomaten bij.