Veggieburger met aubergine en zoeteaardappelwedges
Veggieburger met aubergine en zoeteaardappelwedges

Veggieburger met aubergine en zoeteaardappelwedges

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 668 kcal
Vet 26.9 g
Verzadigd vet 6.2 g
Koolhydraat 84.7 g
Suiker 19.5 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 17.2 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 210 °C.

  3. Schil de zoete aardappelen en snij in partjes van ± 3 cm. Leg op een bakplaat met bakpapier en overgiet met 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper, zout en het paprikapoeder. Meng goed onder elkaar. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven. Leg ook de ciabattabroodjes in de oven (baktijd: zie verpakking).

  4. Snij intussen de aubergine schuin in dikke plakken van ± 1 cm en kruid met peper en zout. Vul 1 diep bord met melk, 1 met paneermeel en 1 met bloem. Wentel de aubergineplakken eerst door de bloem (klop de overtollige bloem af), dan door de melk en vervolgens door het paneermeel.

  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de aubergineplakken kort goudbruin. Leg daarna op een bakplaat met bakpapier.

  6. Haal de broodjes uit de oven en zet de aubergineplakken 15 à 20 min. in de oven bij de zoeteaardappelwedges.

  7. Halveer intussen de kerstomaten. Snij de tomaat en de rode uien in plakjes van 1/2 cm. Gril de plakjes ui kort in een grillpan.

  8. Snij de ciabattabroodjes open (bak de binnenkant eventueel kort in een grillpan). Besmeer de onderste helft van het broodje met de hummus, leg daarop de aubergineplakken, de chesterkaas, de ui en de tomatenplakjes. Werk af met wat jonge slascheuten en doe het broodje dicht.

  9. Serveer de burger met de zoeteaardappelwedges. Geef er nog wat sla en de halve kerstomaten bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 210 °C.

  3. Schil de zoete aardappelen en snij in partjes van ± 3 cm. Leg op een bakplaat met bakpapier en overgiet met 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper, zout en het paprikapoeder. Meng goed onder elkaar. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven. Leg ook de ciabattabroodjes in de oven (baktijd: zie verpakking).

  4. Snij intussen de aubergine schuin in dikke plakken van ± 1 cm en kruid met peper en zout. Vul 1 diep bord met melk, 1 met paneermeel en 1 met bloem. Wentel de aubergineplakken eerst door de bloem (klop de overtollige bloem af), dan door de melk en vervolgens door het paneermeel.

  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de aubergineplakken kort goudbruin. Leg daarna op een bakplaat met bakpapier.

  6. Haal de broodjes uit de oven en zet de aubergineplakken 15 à 20 min. in de oven bij de zoeteaardappelwedges.

  7. Halveer intussen de kerstomaten. Snij de tomaat en de rode uien in plakjes van 1/2 cm. Gril de plakjes ui kort in een grillpan.

  8. Snij de ciabattabroodjes open (bak de binnenkant eventueel kort in een grillpan). Besmeer de onderste helft van het broodje met de hummus, leg daarop de aubergineplakken, de chesterkaas, de ui en de tomatenplakjes. Werk af met wat jonge slascheuten en doe het broodje dicht.

  9. Serveer de burger met de zoeteaardappelwedges. Geef er nog wat sla en de halve kerstomaten bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 668 kcal
Vet 26.9 g
Verzadigd vet 6.2 g
Koolhydraat 84.7 g
Suiker 19.5 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 17.2 g
Zout 2.1 g

Bekijk het recept digitaal