Veggieburger met zoete-aardappelfrietjes
Veggieburger met zoete-aardappelfrietjes

Veggieburger met zoete-aardappelfrietjes

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3820 kj
Energie 913 kcal
Vet 50.7 g
Verzadigd vet 7.3 g
Koolhydraat 81.2 g
Suiker 19.1 g
Vezel 17.3 g
Eiwit 24.4 g
Zout 2.1 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Warm de hamburgerbroodjes op in de oven (instructies: zie verpakking).

  3. Snij de komkommer met een dunschiller in linten. Snij de rode ui in fijne reepjes. Meng onder elkaar en breng op smaak met de mosterdvinaigrette.

  4. Snij het vruchtvlees van de avocado in fijne partjes. Snij de harde steeltjes van de waterkers.

  5. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de veggieburgers 3 à 4 min. aan elke kant.

  6. Bak de zoete-aardappelfrietjes volgens de instructies op de verpakking. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met de sesamzaadjes.

  7. Beleg elk hamburgerbroodje met een burger, avocadopartjes, komkommerlinten met rode ui en waterkers. Serveer met de zoete-aardappelfrietjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Warm de hamburgerbroodjes op in de oven (instructies: zie verpakking).

  3. Snij de komkommer met een dunschiller in linten. Snij de rode ui in fijne reepjes. Meng onder elkaar en breng op smaak met de mosterdvinaigrette.

  4. Snij het vruchtvlees van de avocado in fijne partjes. Snij de harde steeltjes van de waterkers.

  5. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de veggieburgers 3 à 4 min. aan elke kant.

  6. Bak de zoete-aardappelfrietjes volgens de instructies op de verpakking. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met de sesamzaadjes.

  7. Beleg elk hamburgerbroodje met een burger, avocadopartjes, komkommerlinten met rode ui en waterkers. Serveer met de zoete-aardappelfrietjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3820 kj
Energie 913 kcal
Vet 50.7 g
Verzadigd vet 7.3 g
Koolhydraat 81.2 g
Suiker 19.1 g
Vezel 17.3 g
Eiwit 24.4 g
Zout 2.1 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Caprice des Anges ‘Coeur de Gris’ I.G.P. Vallée du Paradis Bier Tongerlo Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal