Veggieburger van zoete aardappel en kikkererwten
Veggieburger van zoete aardappel en kikkererwten

Veggieburger van zoete aardappel en kikkererwten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 21 g
Koolhydraat 78.2 g
Eiwit 14.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Bereiding:
  4. Snij de ongeschilde zoete aardappelen in de lengte in 2 en leg in een ovenschaal. Strooi er wat zout over en besprenkel met de olijfolie. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat ze uitlekken.

  7. Snipper de rode ui heel fijn. Snij de ijsbergsla in reepjes en het vruchtvlees van de avocado in partjes. Besprenkel de avocado met het citroensap.

  8. Schraap met een lepel het vruchtvlees van de schil van de zoete aardappelen. Meng er de kikkererwten, de eidooier, de bloem en de rijst onder en prak fijn met vork. Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Rol er 4 balletjes van en plet ze tot burgers.

  9. Meng de ketchup met de zure room, de suiker en de appelazijn. Kruid met peper en zout.

  10. Bereiding op de barbecue
  11. Leg de burgers in een aluminium schaaltje, een grillklem of op een plancha en bak 2 à 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

  12. Verwarm ondertussen ook de hamburgerbroodjes op de barbecue.

  13. Afwerking:
  14. Snij de broodjes open en leg er een burger tussen. Verdeel er de rode ui, de partjes avocado, de plakjes augurk en de ijsbergsla over. Lepel er de saus over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Bereiding:
  4. Snij de ongeschilde zoete aardappelen in de lengte in 2 en leg in een ovenschaal. Strooi er wat zout over en besprenkel met de olijfolie. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat ze uitlekken.

  7. Snipper de rode ui heel fijn. Snij de ijsbergsla in reepjes en het vruchtvlees van de avocado in partjes. Besprenkel de avocado met het citroensap.

  8. Schraap met een lepel het vruchtvlees van de schil van de zoete aardappelen. Meng er de kikkererwten, de eidooier, de bloem en de rijst onder en prak fijn met vork. Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Rol er 4 balletjes van en plet ze tot burgers.

  9. Meng de ketchup met de zure room, de suiker en de appelazijn. Kruid met peper en zout.

  10. Bereiding op de barbecue
  11. Leg de burgers in een aluminium schaaltje, een grillklem of op een plancha en bak 2 à 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

  12. Verwarm ondertussen ook de hamburgerbroodjes op de barbecue.

  13. Afwerking:
  14. Snij de broodjes open en leg er een burger tussen. Verdeel er de rode ui, de partjes avocado, de plakjes augurk en de ijsbergsla over. Lepel er de saus over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 21 g
Koolhydraat 78.2 g
Eiwit 14.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Terre Siciliane I.G.T. Fiano-Chardonnay Inycon Sicilia - Italië

Bekijk het recept digitaal