Veggiepita met oesterzwammen, paprika en peterseliedressing
Veggiepita met oesterzwammen, paprika en peterseliedressing

Veggiepita met oesterzwammen, paprika en peterseliedressing

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 491 kcal
Vet 12.7 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 75.8 g
Suiker 6.9 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 15.2 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Scheur de oesterzwammen in repen.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne repen.

  5. Hak de peterselie grof.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en 2/3 van het knoflook 1 min.

  8. Roer er de oesterzwammen en de paprikareepjes onder en kruid met het paprikapoeder en de ras el hanout. Roerbak ± 5 min.

  9. Meng ondertussen de peterselie en de rest van het knoflook onder het plantaardig yoghurtalternatief en kruid met peper en zout.

  10. Warm de broodjes op in de broodrooster of zet ze 2 min. onder de ovengrill op 180 °C.

  11. Afwerking:
  12. Snij pitabroodjes open en vul met wat slamix en een grote lepel peterseliedressing. Verdeel er wat oesterzwammen en paprikareepjes over. Snij de resterende 2 broodjes in 2 en vul op dezelfde manier. Serveer 1,5 broodje per persoon en geef er de rest van de slamix en de peterseliedressing apart bij.

Tip

Nog plantaardig alternatief voor Griekse yoghurt over? Lekker van ontbijt tot dessert. Serveer het yoghurtalternatief als ontbijt met vers of gedroogd fruit, pitten en noten, en havermout. Voor de lunch kan je er tzatziki van maken. Meng er stukjes komkommer, fijngesnipperde knoflook, dille en munt onder en kruid met peper en zout. Lekker op een bruin broodje. Als dessert? Werk een pannenkoek af met het yoghurtalternatief, vers fruit en gesmolten chocolade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Scheur de oesterzwammen in repen.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne repen.

  5. Hak de peterselie grof.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en 2/3 van het knoflook 1 min.

  8. Roer er de oesterzwammen en de paprikareepjes onder en kruid met het paprikapoeder en de ras el hanout. Roerbak ± 5 min.

  9. Meng ondertussen de peterselie en de rest van het knoflook onder het plantaardig yoghurtalternatief en kruid met peper en zout.

  10. Warm de broodjes op in de broodrooster of zet ze 2 min. onder de ovengrill op 180 °C.

  11. Afwerking:
  12. Snij pitabroodjes open en vul met wat slamix en een grote lepel peterseliedressing. Verdeel er wat oesterzwammen en paprikareepjes over. Snij de resterende 2 broodjes in 2 en vul op dezelfde manier. Serveer 1,5 broodje per persoon en geef er de rest van de slamix en de peterseliedressing apart bij.

Tip

Nog plantaardig alternatief voor Griekse yoghurt over? Lekker van ontbijt tot dessert. Serveer het yoghurtalternatief als ontbijt met vers of gedroogd fruit, pitten en noten, en havermout. Voor de lunch kan je er tzatziki van maken. Meng er stukjes komkommer, fijngesnipperde knoflook, dille en munt onder en kruid met peper en zout. Lekker op een bruin broodje. Als dessert? Werk een pannenkoek af met het yoghurtalternatief, vers fruit en gesmolten chocolade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 491 kcal
Vet 12.7 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 75.8 g
Suiker 6.9 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 15.2 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal