- Bewaar

- Bewaar
Veggiepita met oesterzwammen, paprika en peterseliedressing
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Scheur de oesterzwammen in repen.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne repen.
-
Hak de peterselie grof.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en 2/3 van het knoflook 1 min.
-
Roer er de oesterzwammen en de paprikareepjes onder en kruid met het paprikapoeder en de ras el hanout. Roerbak ± 5 min.
-
Meng ondertussen de peterselie en de rest van het knoflook onder het plantaardig yoghurtalternatief en kruid met peper en zout.
-
Warm de broodjes op in de broodrooster of zet ze 2 min. onder de ovengrill op 180 °C.
-
Afwerking:
-
Snij pitabroodjes open en vul met wat slamix en een grote lepel peterseliedressing. Verdeel er wat oesterzwammen en paprikareepjes over. Snij de resterende 2 broodjes in 2 en vul op dezelfde manier. Serveer 1,5 broodje per persoon en geef er de rest van de slamix en de peterseliedressing apart bij.
Nog plantaardig alternatief voor Griekse yoghurt over? Lekker van ontbijt tot dessert. Serveer het yoghurtalternatief als ontbijt met vers of gedroogd fruit, pitten en noten, en havermout. Voor de lunch kan je er tzatziki van maken. Meng er stukjes komkommer, fijngesnipperde knoflook, dille en munt onder en kruid met peper en zout. Lekker op een bruin broodje. Als dessert? Werk een pannenkoek af met het yoghurtalternatief, vers fruit en gesmolten chocolade.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Scheur de oesterzwammen in repen.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne repen.
-
Hak de peterselie grof.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en 2/3 van het knoflook 1 min.
-
Roer er de oesterzwammen en de paprikareepjes onder en kruid met het paprikapoeder en de ras el hanout. Roerbak ± 5 min.
-
Meng ondertussen de peterselie en de rest van het knoflook onder het plantaardig yoghurtalternatief en kruid met peper en zout.
-
Warm de broodjes op in de broodrooster of zet ze 2 min. onder de ovengrill op 180 °C.
-
Afwerking:
-
Snij pitabroodjes open en vul met wat slamix en een grote lepel peterseliedressing. Verdeel er wat oesterzwammen en paprikareepjes over. Snij de resterende 2 broodjes in 2 en vul op dezelfde manier. Serveer 1,5 broodje per persoon en geef er de rest van de slamix en de peterseliedressing apart bij.
Nog plantaardig alternatief voor Griekse yoghurt over? Lekker van ontbijt tot dessert. Serveer het yoghurtalternatief als ontbijt met vers of gedroogd fruit, pitten en noten, en havermout. Voor de lunch kan je er tzatziki van maken. Meng er stukjes komkommer, fijngesnipperde knoflook, dille en munt onder en kruid met peper en zout. Lekker op een bruin broodje. Als dessert? Werk een pannenkoek af met het yoghurtalternatief, vers fruit en gesmolten chocolade.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië