Veggieschnitzel met courgettesaus
Veggieschnitzel met courgettesaus

Veggieschnitzel met courgettesaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 878 kcal
Vet 34.3 g
Verzadigd vet 7.6 g
Koolhydraat 93.9 g
Suiker 16.7 g
Vezel 14.1 g
Eiwit 41.4 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  3. Snij de courgettes in blokjes van max. 1 cm.

  4. Scheur de basilicumblaadjes grof.

  5. Bereiding:
  6. Bereiding (20 min.)
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 min.

  8. Voeg de courgetteblokjes toe en roerbak 2 à 3 min. Doe er de tomatenstukjes bij en breng op smaak met de spaghettikruiden, peper en zout. Laat ± 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Kook intussen de spaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de schnitzels 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de saus samen met 2/3 van het basilicum onder de spaghetti.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van het basilicum en de geraspte kaas. Serveer met een schnitzel.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  3. Snij de courgettes in blokjes van max. 1 cm.

  4. Scheur de basilicumblaadjes grof.

  5. Bereiding:
  6. Bereiding (20 min.)
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 min.

  8. Voeg de courgetteblokjes toe en roerbak 2 à 3 min. Doe er de tomatenstukjes bij en breng op smaak met de spaghettikruiden, peper en zout. Laat ± 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Kook intussen de spaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de schnitzels 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de saus samen met 2/3 van het basilicum onder de spaghetti.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van het basilicum en de geraspte kaas. Serveer met een schnitzel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 878 kcal
Vet 34.3 g
Verzadigd vet 7.6 g
Koolhydraat 93.9 g
Suiker 16.7 g
Vezel 14.1 g
Eiwit 41.4 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Optimo Bruno Donker abdijbier Wijn Bardolino Chiaretto D.O.C. rosé Le Cenge Veneto - Italië

Bekijk het recept digitaal