Veggieschotel met wortel, feta en turks brood
Veggieschotel met wortel, feta en turks brood

Veggieschotel met wortel, feta en turks brood

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 486 kcal
Vet 14.8 g
Verzadigd vet 7.1 g
Koolhydraat 62.1 g
Suiker 10.5 g
Vezel 11.4 g
Eiwit 20 g
Zout 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de wortelen in gelijke staafjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in gelijke reepjes.

  5. Snij de rode ui in halvemaantjes.

  6. Prak de feta grof met een vork.

  7. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  8. Hak de oregano grof.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Bak het Turks brood in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  12. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui 1 min. glazig.

  13. Voeg er de wortelstaafjes en de paprikareepjes toe en laat 10 min. stoven op een zacht vuur. Kruid met de komijn, peper en zout.

  14. Roer er de kikkererwten onder en laat nog 2 min. mee opwarmen.

  15. Afwerking:
  16. erdeel de groenten over de borden en bestrooi met de feta en de oregano. Geef er het Turks brood bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de wortelen in gelijke staafjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in gelijke reepjes.

  5. Snij de rode ui in halvemaantjes.

  6. Prak de feta grof met een vork.

  7. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  8. Hak de oregano grof.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Bak het Turks brood in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  12. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui 1 min. glazig.

  13. Voeg er de wortelstaafjes en de paprikareepjes toe en laat 10 min. stoven op een zacht vuur. Kruid met de komijn, peper en zout.

  14. Roer er de kikkererwten onder en laat nog 2 min. mee opwarmen.

  15. Afwerking:
  16. erdeel de groenten over de borden en bestrooi met de feta en de oregano. Geef er het Turks brood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 486 kcal
Vet 14.8 g
Verzadigd vet 7.1 g
Koolhydraat 62.1 g
Suiker 10.5 g
Vezel 11.4 g
Eiwit 20 g
Zout 2.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines D.O. Colchagua Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal