Veggiewok met oesterzwammen
Veggiewok met oesterzwammen

Veggiewok met oesterzwammen

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 183 kcal
Vet 11.3 g
Koolhydraat 11.2 g
Eiwit 8.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Scheur de oesterzwammen in reepjes.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  4. Snipper de sjalot en de peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in de wok en bak de sjalot glazig.

  7. Voeg de paprikareepjes en 1 dl water toe. Roerbak 3 min.

  8. Voeg de oesterzwammen toe en laat 4 min. gaar worden.

  9. Voeg de sojascheuten toe en roerbak nog 2 min.

  10. Overgiet met de sojasaus, het limoensap en de rijstolie. Kruid met peper en zout.

  11. Bestrooi met de peterselie. Serveer met basmatirijst.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Scheur de oesterzwammen in reepjes.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  4. Snipper de sjalot en de peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in de wok en bak de sjalot glazig.

  7. Voeg de paprikareepjes en 1 dl water toe. Roerbak 3 min.

  8. Voeg de oesterzwammen toe en laat 4 min. gaar worden.

  9. Voeg de sojascheuten toe en roerbak nog 2 min.

  10. Overgiet met de sojasaus, het limoensap en de rijstolie. Kruid met peper en zout.

  11. Bestrooi met de peterselie. Serveer met basmatirijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 183 kcal
Vet 11.3 g
Koolhydraat 11.2 g
Eiwit 8.8 g

Bekijk het recept digitaal