Venkelrisotto met kabeljauwhaasje
Venkelrisotto met kabeljauwhaasje

Venkelrisotto met kabeljauwhaasje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 215 kcal
Vet 15.5 g
Koolhydraat 13.1 g
Eiwit 5.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Wentel ze lichtjes door de bloem en kruid met zwarte peper en zout.

  5. Snipper de sjalotten fijn.

  6. Snij de selder in kleine blokjes van 1/2 cm.

  7. Snij de venkelknollen in 4, verwijder de harde kern en snij de rest in dunne schijfjes.

  8. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  9. Bereiding:
  10. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot en de blokjes selder glazig. Voeg de schijfjes venkel toe en laat 10 min. stoven op een zacht vuur.

  11. Doe er de risottorijst bij, zet het vuur hoger en roerbak even. Voeg dan enkele eetl. groentebouillon toe en laat 15 à 18 min. afgedekt sudderen op een matig vuur. Voeg tussendoor telkens wat bouillon toe en roer af en toe. Zo wordt de rijst smeuïg.

  12. Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de kabeljauwhaasjes 5 à 6 min. aan elke kant mooi bruin en gaar.

  13. Haal de risotto op het einde van de gaartijd van het vuur en meng er 1 eetl. boter en de roomkaas onder. Kruid met zwarte peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Wentel ze lichtjes door de bloem en kruid met zwarte peper en zout.

  5. Snipper de sjalotten fijn.

  6. Snij de selder in kleine blokjes van 1/2 cm.

  7. Snij de venkelknollen in 4, verwijder de harde kern en snij de rest in dunne schijfjes.

  8. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  9. Bereiding:
  10. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot en de blokjes selder glazig. Voeg de schijfjes venkel toe en laat 10 min. stoven op een zacht vuur.

  11. Doe er de risottorijst bij, zet het vuur hoger en roerbak even. Voeg dan enkele eetl. groentebouillon toe en laat 15 à 18 min. afgedekt sudderen op een matig vuur. Voeg tussendoor telkens wat bouillon toe en roer af en toe. Zo wordt de rijst smeuïg.

  12. Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de kabeljauwhaasjes 5 à 6 min. aan elke kant mooi bruin en gaar.

  13. Haal de risotto op het einde van de gaartijd van het vuur en meng er 1 eetl. boter en de roomkaas onder. Kruid met zwarte peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 215 kcal
Vet 15.5 g
Koolhydraat 13.1 g
Eiwit 5.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Primeur Sterk blond bier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'Blason de Bourgogne' Cave de Buxy

Bekijk het recept digitaal