Venkelsalade met geitenkaas en granny smith
Venkelsalade met geitenkaas en granny smith

Venkelsalade met geitenkaas en granny smith

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 220 kcal
Vet 17.1 g
Koolhydraat 7.2 g
Eiwit 9.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de radijzen in dunne schijfjes.

  4. Snij de venkelknol in 4. Verwijder de harde binnenkant en snij in flinterdunne reepjes.

  5. Hak de platte peterselie fijn.

  6. Rasp de citroenschil en pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  7. Snij de geitenkaas in blokjes.

  8. Bereiding:
  9. Meng de groene sla met de venkelreepjes, de schijfjes radijs en de peterselie.

  10. Maak de dressing: meng de yoghurt met het citroensap, de zeste, de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.

  11. Snij de ongeschilde grannysmithappel in dunne partjes en meng samen met de blokjes geitenkaas onder de salade.

  12. Overgiet de salade met de dressing. Meng goed en serveer onmiddellijk.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de radijzen in dunne schijfjes.

  4. Snij de venkelknol in 4. Verwijder de harde binnenkant en snij in flinterdunne reepjes.

  5. Hak de platte peterselie fijn.

  6. Rasp de citroenschil en pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  7. Snij de geitenkaas in blokjes.

  8. Bereiding:
  9. Meng de groene sla met de venkelreepjes, de schijfjes radijs en de peterselie.

  10. Maak de dressing: meng de yoghurt met het citroensap, de zeste, de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.

  11. Snij de ongeschilde grannysmithappel in dunne partjes en meng samen met de blokjes geitenkaas onder de salade.

  12. Overgiet de salade met de dressing. Meng goed en serveer onmiddellijk.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 220 kcal
Vet 17.1 g
Koolhydraat 7.2 g
Eiwit 9.5 g

Bekijk het recept digitaal