- Bewaar

- Bewaar
Venkelslaatje met tonijn en courgette
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de harde kern uit de venkelknollen en snij in flinterdunne sliertjes.
-
Snij de ongeschilde courgette met een dunschiller in dunne linten.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
-
Hak de blaadjes peterselie grof.
-
Pers de citroen.
-
Bereiding:
-
Meng de sliertjes venkel met de courgettelinten.
-
Overgiet met het citroensap en voeg het fijngehakte pepertje, de olijven en de uitgelekte kappertjes toe. Breng op smaak met de olijfolie, zwarte peper en zout.
-
Verdeel de uitgelekte tonijn in stukjes en meng onder het slaatje. Werk af met de grofgehakte peterselie.
-
Afwerking:
-
Geef extra smaak aan dit slaatje en vervang de gewone olijfolie door een gekruide versie, bijvoorbeeld met basilicum.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de harde kern uit de venkelknollen en snij in flinterdunne sliertjes.
-
Snij de ongeschilde courgette met een dunschiller in dunne linten.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
-
Hak de blaadjes peterselie grof.
-
Pers de citroen.
-
Bereiding:
-
Meng de sliertjes venkel met de courgettelinten.
-
Overgiet met het citroensap en voeg het fijngehakte pepertje, de olijven en de uitgelekte kappertjes toe. Breng op smaak met de olijfolie, zwarte peper en zout.
-
Verdeel de uitgelekte tonijn in stukjes en meng onder het slaatje. Werk af met de grofgehakte peterselie.
-
Afwerking:
-
Geef extra smaak aan dit slaatje en vervang de gewone olijfolie door een gekruide versie, bijvoorbeeld met basilicum.