Venkelslaatje met tonijn en courgette
Venkelslaatje met tonijn en courgette

Venkelslaatje met tonijn en courgette

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 148 kcal
Vet 4.2 g
Koolhydraat 9 g
Eiwit 12.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde kern uit de venkelknollen en snij in flinterdunne sliertjes.

  3. Snij de ongeschilde courgette met een dunschiller in dunne linten.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.

  5. Hak de blaadjes peterselie grof.

  6. Pers de citroen.

  7. Bereiding:
  8. Meng de sliertjes venkel met de courgettelinten.

  9. Overgiet met het citroensap en voeg het fijngehakte pepertje, de olijven en de uitgelekte kappertjes toe. Breng op smaak met de olijfolie, zwarte peper en zout.

  10. Verdeel de uitgelekte tonijn in stukjes en meng onder het slaatje. Werk af met de grofgehakte peterselie.

  11. Afwerking:
  12. Geef extra smaak aan dit slaatje en vervang de gewone olijfolie door een gekruide versie, bijvoorbeeld met basilicum.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde kern uit de venkelknollen en snij in flinterdunne sliertjes.

  3. Snij de ongeschilde courgette met een dunschiller in dunne linten.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.

  5. Hak de blaadjes peterselie grof.

  6. Pers de citroen.

  7. Bereiding:
  8. Meng de sliertjes venkel met de courgettelinten.

  9. Overgiet met het citroensap en voeg het fijngehakte pepertje, de olijven en de uitgelekte kappertjes toe. Breng op smaak met de olijfolie, zwarte peper en zout.

  10. Verdeel de uitgelekte tonijn in stukjes en meng onder het slaatje. Werk af met de grofgehakte peterselie.

  11. Afwerking:
  12. Geef extra smaak aan dit slaatje en vervang de gewone olijfolie door een gekruide versie, bijvoorbeeld met basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 148 kcal
Vet 4.2 g
Koolhydraat 9 g
Eiwit 12.1 g

Bekijk het recept digitaal