Venkelsoep met zeewolf en zeekraal
Venkelsoep met zeewolf en zeekraal

Venkelsoep met zeewolf en zeekraal

45 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 159 kcal
Vet 7.4 g
Verzadigd vet 4 g
Koolhydraat 6.8 g
Suiker 5.2 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 13.9 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de venkel in stukken en hou het groen opzij voor de afwerking.

  2. Snij de ui en het preiwit grof.

  3. Pers de halve citroen. Hak de zeekraal fijn.

  4. Verdeel de zeewolfhaasjes in 4 gelijke stukken.

  5. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de prei en de venkel toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper en het kerriepoeder.

  6. Verkruimel er de bouillonblokjes over en overgiet met 1,2 L water. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen.

  7. Smelt de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de zeewolf 2 min. aan elke kant. Bak de zeekraal mee. Kruid de vis en de zeekraal met peper.

  8. Mix de soep fijn en meng er 1 eetl. citroensap onder

  9. Leg de vis in diepe borden, verdeel er de soep over en bestrooi met zeekraal. Werk af met het venkelgroen en enkele druppels olijfolie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de venkel in stukken en hou het groen opzij voor de afwerking.

  2. Snij de ui en het preiwit grof.

  3. Pers de halve citroen. Hak de zeekraal fijn.

  4. Verdeel de zeewolfhaasjes in 4 gelijke stukken.

  5. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de prei en de venkel toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper en het kerriepoeder.

  6. Verkruimel er de bouillonblokjes over en overgiet met 1,2 L water. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen.

  7. Smelt de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de zeewolf 2 min. aan elke kant. Bak de zeekraal mee. Kruid de vis en de zeekraal met peper.

  8. Mix de soep fijn en meng er 1 eetl. citroensap onder

  9. Leg de vis in diepe borden, verdeel er de soep over en bestrooi met zeekraal. Werk af met het venkelgroen en enkele druppels olijfolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 159 kcal
Vet 7.4 g
Verzadigd vet 4 g
Koolhydraat 6.8 g
Suiker 5.2 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 13.9 g
Zout 1.7 g

Bekijk het recept digitaal