- Bewaar

- Bewaar
Venkelsoep met zeewolf en zeekraal
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Snij de venkel in stukken en hou het groen opzij voor de afwerking.
-
Snij de ui en het preiwit grof.
-
Pers de halve citroen. Hak de zeekraal fijn.
-
Verdeel de zeewolfhaasjes in 4 gelijke stukken.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de prei en de venkel toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper en het kerriepoeder.
-
Verkruimel er de bouillonblokjes over en overgiet met 1,2 L water. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen.
-
Smelt de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de zeewolf 2 min. aan elke kant. Bak de zeekraal mee. Kruid de vis en de zeekraal met peper.
-
Mix de soep fijn en meng er 1 eetl. citroensap onder
-
Leg de vis in diepe borden, verdeel er de soep over en bestrooi met zeekraal. Werk af met het venkelgroen en enkele druppels olijfolie.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Snij de venkel in stukken en hou het groen opzij voor de afwerking.
-
Snij de ui en het preiwit grof.
-
Pers de halve citroen. Hak de zeekraal fijn.
-
Verdeel de zeewolfhaasjes in 4 gelijke stukken.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de prei en de venkel toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper en het kerriepoeder.
-
Verkruimel er de bouillonblokjes over en overgiet met 1,2 L water. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen.
-
Smelt de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de zeewolf 2 min. aan elke kant. Bak de zeekraal mee. Kruid de vis en de zeekraal met peper.
-
Mix de soep fijn en meng er 1 eetl. citroensap onder
-
Leg de vis in diepe borden, verdeel er de soep over en bestrooi met zeekraal. Werk af met het venkelgroen en enkele druppels olijfolie.