Venkeltaart met geitenkaas en radijskomkommerslaatje
Venkeltaart met geitenkaas en radijskomkommerslaatje

Venkeltaart met geitenkaas en radijskomkommerslaatje

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 659 kcal
Vet 43.9 g
Koolhydraat 48.4 g
Eiwit 16.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat het bladerdeeg oppervlakkig ontdooien.

  4. Snij het groene pepertje in de lengte in 2, verwijder de pitjes en snipper heel fijn.

  5. Snipper het venkelgroen fijn. Snij de venkel in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Snij de venkel in plakken van ± 1/2 cm dik.

  6. Hak de amazonianoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  7. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2, schraap er de zaadlijsten uit met een lepel en snij in halvemaantjes.

  8. Laat een beetje groen aan de radijzen en snij ze in de lengte in 4.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Leg de plakken bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en laat ze lichtjes overlappen. Druk de overlappende stukken goed aan. Prik enkele keren met een vork in het deeg.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de plakken venkel aan beide kanten goudbruin. Verdeel er de honing over en kruid met zwarte peper en zout.

  13. Meng de geitenkaas met de Griekse yoghurt en het citroensap. Kruid met zwarte peper.

  14. Verdeel het kaasmengsel over het bladerdeeg tot op 1 cm van de rand. Bestrooi met de grofgehakte noten en het fijngesnipperde groene pepertje en leg er de gebakken venkel op.

  15. Zet de groentetaart ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  16. Meng intussen de komkommer met de radijzen, de rozijnen, de granaatappelpitten en de radijsscheuten. Meng de olijfolie met de frambozenazijn, peper en zout en roer goed onder het slaatje

  17. Afwerking:
  18. Bestrooi de groentetaart met het venkelgroen en kruid met fleur de sel en eventueel nog wat extra peper. Werk af met een streepje balsamicocrème. Serveer met het radijs-komkommerslaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat het bladerdeeg oppervlakkig ontdooien.

  4. Snij het groene pepertje in de lengte in 2, verwijder de pitjes en snipper heel fijn.

  5. Snipper het venkelgroen fijn. Snij de venkel in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Snij de venkel in plakken van ± 1/2 cm dik.

  6. Hak de amazonianoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  7. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2, schraap er de zaadlijsten uit met een lepel en snij in halvemaantjes.

  8. Laat een beetje groen aan de radijzen en snij ze in de lengte in 4.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Leg de plakken bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en laat ze lichtjes overlappen. Druk de overlappende stukken goed aan. Prik enkele keren met een vork in het deeg.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de plakken venkel aan beide kanten goudbruin. Verdeel er de honing over en kruid met zwarte peper en zout.

  13. Meng de geitenkaas met de Griekse yoghurt en het citroensap. Kruid met zwarte peper.

  14. Verdeel het kaasmengsel over het bladerdeeg tot op 1 cm van de rand. Bestrooi met de grofgehakte noten en het fijngesnipperde groene pepertje en leg er de gebakken venkel op.

  15. Zet de groentetaart ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  16. Meng intussen de komkommer met de radijzen, de rozijnen, de granaatappelpitten en de radijsscheuten. Meng de olijfolie met de frambozenazijn, peper en zout en roer goed onder het slaatje

  17. Afwerking:
  18. Bestrooi de groentetaart met het venkelgroen en kruid met fleur de sel en eventueel nog wat extra peper. Werk af met een streepje balsamicocrème. Serveer met het radijs-komkommerslaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 659 kcal
Vet 43.9 g
Koolhydraat 48.4 g
Eiwit 16.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Château de Valmer A.O.P. Vouvray

Bekijk het recept digitaal