- Bewaar

- Bewaar
Venkeltaart met geitenkaas en radijskomkommerslaatje
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Château de Valmer A.O.P. Vouvray
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat het bladerdeeg oppervlakkig ontdooien.
-
Snij het groene pepertje in de lengte in 2, verwijder de pitjes en snipper heel fijn.
-
Snipper het venkelgroen fijn. Snij de venkel in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Snij de venkel in plakken van ± 1/2 cm dik.
-
Hak de amazonianoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2, schraap er de zaadlijsten uit met een lepel en snij in halvemaantjes.
-
Laat een beetje groen aan de radijzen en snij ze in de lengte in 4.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Leg de plakken bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en laat ze lichtjes overlappen. Druk de overlappende stukken goed aan. Prik enkele keren met een vork in het deeg.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de plakken venkel aan beide kanten goudbruin. Verdeel er de honing over en kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng de geitenkaas met de Griekse yoghurt en het citroensap. Kruid met zwarte peper.
-
Verdeel het kaasmengsel over het bladerdeeg tot op 1 cm van de rand. Bestrooi met de grofgehakte noten en het fijngesnipperde groene pepertje en leg er de gebakken venkel op.
-
Zet de groentetaart ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Meng intussen de komkommer met de radijzen, de rozijnen, de granaatappelpitten en de radijsscheuten. Meng de olijfolie met de frambozenazijn, peper en zout en roer goed onder het slaatje
-
Afwerking:
-
Bestrooi de groentetaart met het venkelgroen en kruid met fleur de sel en eventueel nog wat extra peper. Werk af met een streepje balsamicocrème. Serveer met het radijs-komkommerslaatje.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Château de Valmer A.O.P. Vouvray
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat het bladerdeeg oppervlakkig ontdooien.
-
Snij het groene pepertje in de lengte in 2, verwijder de pitjes en snipper heel fijn.
-
Snipper het venkelgroen fijn. Snij de venkel in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Snij de venkel in plakken van ± 1/2 cm dik.
-
Hak de amazonianoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2, schraap er de zaadlijsten uit met een lepel en snij in halvemaantjes.
-
Laat een beetje groen aan de radijzen en snij ze in de lengte in 4.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Leg de plakken bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en laat ze lichtjes overlappen. Druk de overlappende stukken goed aan. Prik enkele keren met een vork in het deeg.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de plakken venkel aan beide kanten goudbruin. Verdeel er de honing over en kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng de geitenkaas met de Griekse yoghurt en het citroensap. Kruid met zwarte peper.
-
Verdeel het kaasmengsel over het bladerdeeg tot op 1 cm van de rand. Bestrooi met de grofgehakte noten en het fijngesnipperde groene pepertje en leg er de gebakken venkel op.
-
Zet de groentetaart ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Meng intussen de komkommer met de radijzen, de rozijnen, de granaatappelpitten en de radijsscheuten. Meng de olijfolie met de frambozenazijn, peper en zout en roer goed onder het slaatje
-
Afwerking:
-
Bestrooi de groentetaart met het venkelgroen en kruid met fleur de sel en eventueel nog wat extra peper. Werk af met een streepje balsamicocrème. Serveer met het radijs-komkommerslaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Château de Valmer A.O.P. Vouvray