- Bewaar

- Bewaar
Vergeten groenten en kerstomaten uit de oven met quinoa en zalm
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Breng water aan de kook samen met het bouillonblokje. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water en kook 15 à 20 min. gaar in de bouillon.
-
Schil intussen de koolrabi, de rapen, de wortelen en de aardperen en snij in stukken van ± 1 cm.
-
Snij de rode ui in even grote stukken en snipper het teentje knoflook fijn.
-
Schik de groenten, de ui en het knoflook op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper, zout en de tijm en meng alles goed door elkaar. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven tot de groenten beetgaar zijn.
-
Doe intussen de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden. Zet 10 à 15 min. mee in de oven.
-
Smelt de boter in een pan en bak de zalmfilets 3 à 4 min. aan elke kant.
-
Meng de quinoa onder de geroosterde groenten en kruid eventueel met peper en zout. Werk af met de preischeuten en serveer met de zalm en de oventomaatjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Breng water aan de kook samen met het bouillonblokje. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water en kook 15 à 20 min. gaar in de bouillon.
-
Schil intussen de koolrabi, de rapen, de wortelen en de aardperen en snij in stukken van ± 1 cm.
-
Snij de rode ui in even grote stukken en snipper het teentje knoflook fijn.
-
Schik de groenten, de ui en het knoflook op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper, zout en de tijm en meng alles goed door elkaar. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven tot de groenten beetgaar zijn.
-
Doe intussen de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden. Zet 10 à 15 min. mee in de oven.
-
Smelt de boter in een pan en bak de zalmfilets 3 à 4 min. aan elke kant.
-
Meng de quinoa onder de geroosterde groenten en kruid eventueel met peper en zout. Werk af met de preischeuten en serveer met de zalm en de oventomaatjes.