Vergeten groenten en kerstomaten uit de oven met quinoa en zalm
Vergeten groenten en kerstomaten uit de oven met quinoa en zalm

Vergeten groenten en kerstomaten uit de oven met quinoa en zalm

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 763 kcal
Vet 42.8 g
Verzadigd vet 15.1 g
Koolhydraat 50.4 g
Suiker 10.8 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 40.2 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Breng water aan de kook samen met het bouillonblokje. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water en kook 15 à 20 min. gaar in de bouillon.

  4. Schil intussen de koolrabi, de rapen, de wortelen en de aardperen en snij in stukken van ± 1 cm.

  5. Snij de rode ui in even grote stukken en snipper het teentje knoflook fijn.

  6. Schik de groenten, de ui en het knoflook op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper, zout en de tijm en meng alles goed door elkaar. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven tot de groenten beetgaar zijn.

  7. Doe intussen de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden. Zet 10 à 15 min. mee in de oven.

  8. Smelt de boter in een pan en bak de zalmfilets 3 à 4 min. aan elke kant.

  9. Meng de quinoa onder de geroosterde groenten en kruid eventueel met peper en zout. Werk af met de preischeuten en serveer met de zalm en de oventomaatjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Breng water aan de kook samen met het bouillonblokje. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water en kook 15 à 20 min. gaar in de bouillon.

  4. Schil intussen de koolrabi, de rapen, de wortelen en de aardperen en snij in stukken van ± 1 cm.

  5. Snij de rode ui in even grote stukken en snipper het teentje knoflook fijn.

  6. Schik de groenten, de ui en het knoflook op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper, zout en de tijm en meng alles goed door elkaar. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven tot de groenten beetgaar zijn.

  7. Doe intussen de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden. Zet 10 à 15 min. mee in de oven.

  8. Smelt de boter in een pan en bak de zalmfilets 3 à 4 min. aan elke kant.

  9. Meng de quinoa onder de geroosterde groenten en kruid eventueel met peper en zout. Werk af met de preischeuten en serveer met de zalm en de oventomaatjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 763 kcal
Vet 42.8 g
Verzadigd vet 15.1 g
Koolhydraat 50.4 g
Suiker 10.8 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 40.2 g
Zout 1.6 g

Bekijk het recept digitaal