- Bewaar

- Bewaar
Verrassingstaart met venkel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Week de rozijnen in een glas water gedurende 10 min.
-
Snij de venkelknollen in heel fijne reepjes.
-
Snij het knoflook en de sjalot fijn.
-
Klop het ei los met een vork.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en de sjalot glazig. Voeg de spekreepjes toe en laat nog 5 min. langer bakken.
-
Voeg de reepjes venkel toe, meng goed en dek af. Laat gedurende 20 min. stoven op een zacht vuurtje.
-
Voeg de rozijnen toe, samen met de balsamicoazijn en vloeibare honing. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog 2 min. langer bakken, en doe er dan de geitenkaas bij.
-
Rol een vel bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm en prik er enkele keren in met een vork. Verdeel er de bereiding met venkel over.
-
Bedek de taart met een tweede vel bladerdeeg. Druk met de vingers de randjes goed aan zodat de twee vellen aan elkaar plakken. Maak in het bovenste vel een kruisachtige insnijding met een scherp mes.
-
Bestrijk de taart met het losgeklopte eitje en zet ze gedurende 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
- U kan de rozijnen vervangen door pijnboompitten. - Dit recept is ook heerlijk als u de venkel vervangt door dezelfde hoeveelheid fijngesnipperde wittekool.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Week de rozijnen in een glas water gedurende 10 min.
-
Snij de venkelknollen in heel fijne reepjes.
-
Snij het knoflook en de sjalot fijn.
-
Klop het ei los met een vork.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en de sjalot glazig. Voeg de spekreepjes toe en laat nog 5 min. langer bakken.
-
Voeg de reepjes venkel toe, meng goed en dek af. Laat gedurende 20 min. stoven op een zacht vuurtje.
-
Voeg de rozijnen toe, samen met de balsamicoazijn en vloeibare honing. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog 2 min. langer bakken, en doe er dan de geitenkaas bij.
-
Rol een vel bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm en prik er enkele keren in met een vork. Verdeel er de bereiding met venkel over.
-
Bedek de taart met een tweede vel bladerdeeg. Druk met de vingers de randjes goed aan zodat de twee vellen aan elkaar plakken. Maak in het bovenste vel een kruisachtige insnijding met een scherp mes.
-
Bestrijk de taart met het losgeklopte eitje en zet ze gedurende 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
- U kan de rozijnen vervangen door pijnboompitten. - Dit recept is ook heerlijk als u de venkel vervangt door dezelfde hoeveelheid fijngesnipperde wittekool.