Victoriabaars en puree met gedroogde tomaten
Victoriabaars en puree met gedroogde tomaten

Victoriabaars en puree met gedroogde tomaten

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 42.8 g
Eiwit 48.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.

  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  5. Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.

  6. Rasp de schil van de citroen en laat 2 min. koken. Giet af. Pers de citroen.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  9. Kook ondertussen de prinsessenboontjes 8 à 10 min. gaar in lichtgezouten water, zonder deksel. Giet af en spoel enkele seconden onder koud water. Hou warm.

  10. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de visfilets 4 min. aan elke kant op een matig vuur. Kruid met peper en zout. Haal de filets uit de pan en hou warm.

  11. Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes.

  12. Giet de aardappelen af en pureer. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout. Voeg de reepjes gedroogde tomaat en de zure room toe.

  13. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de braadpan van de vis en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig. Blus met het citroensap en 1 dl water. Voeg de citroenzeste en de fijngesnipperde peterselie toe. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Schik een victoriabaarsfilet op een bedje van prinsessenboontjes en lepel er het citroensausje over. Geef er de puree bij.

Tip

Nog zure room over? - Maak er een dipsausje van: breng op smaak met knoflook, 1 à 2 fijn geprakte ansjovisfi lets, citroensap en fijngesnipperd bieslook. Kruid met peper en zout. Lekker bij kippenboutjes of grissini met gedroogde ham errond. - Combineer met spruitjes: roer de zure room onder de spruitjes als ze klaar zijn. Dat verzacht de sterke smaak van deze groente.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.

  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  5. Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.

  6. Rasp de schil van de citroen en laat 2 min. koken. Giet af. Pers de citroen.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  9. Kook ondertussen de prinsessenboontjes 8 à 10 min. gaar in lichtgezouten water, zonder deksel. Giet af en spoel enkele seconden onder koud water. Hou warm.

  10. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de visfilets 4 min. aan elke kant op een matig vuur. Kruid met peper en zout. Haal de filets uit de pan en hou warm.

  11. Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes.

  12. Giet de aardappelen af en pureer. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout. Voeg de reepjes gedroogde tomaat en de zure room toe.

  13. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de braadpan van de vis en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig. Blus met het citroensap en 1 dl water. Voeg de citroenzeste en de fijngesnipperde peterselie toe. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Schik een victoriabaarsfilet op een bedje van prinsessenboontjes en lepel er het citroensausje over. Geef er de puree bij.

Tip

Nog zure room over? - Maak er een dipsausje van: breng op smaak met knoflook, 1 à 2 fijn geprakte ansjovisfi lets, citroensap en fijngesnipperd bieslook. Kruid met peper en zout. Lekker bij kippenboutjes of grissini met gedroogde ham errond. - Combineer met spruitjes: roer de zure room onder de spruitjes als ze klaar zijn. Dat verzacht de sterke smaak van deze groente.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 42.8 g
Eiwit 48.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier De Koninck Amberbier met fruitige aroma's van rijpe banaan en pruimen. De verfrissende hoptoon zorgt voor een licht bittere smaak. Wijn Saint-Véran A.O.P. | `La Charmée' | Manoir du Chardon Verfrissende witte bourgognewijn van de chardonnaydruif. Hij heeft een expressief boeket van toast, acacia en citrusvruchten. De zachte en verfi jnde smaak eindigt in een frisse finale.

Bekijk het recept digitaal