Vijgen- en perentaart met tijm
Vijgen- en perentaart met tijm

Vijgen- en perentaart met tijm

1 u.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 581 kcal
Vet 29.2 g
Koolhydraat 69.1 g
Eiwit 7.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de vijgen in vier en haal er de harde kern uit. Verwijder het klokhuis uit de peren en snij ze in stukjes. Doe de stukjes vijg en peer in een kookpan. Voeg er 2 eetl. suiker, 3/4 koffiel. tijm en een bodempje water aan toe. Laat gedurende 20 min. pruttelen op een zacht vuur. Roer af en toe om. Alle vocht moet verdampt zijn tegen het einde van de kooktijd. Laat indien nodig nog 5 min. extra staan, zonder deksel, op een matig vuur.

  3. Bereiding:
  4. Klop de boter met de garde van uw mixer tot ze lichter van kleur wordt. Voeg met de klopper de suiker en vervolgens één na één de eieren toe.

  5. Zeef de bloem boven het deeg en giet er ook 3 eetl. amaretto bij.

  6. Bedek een taartvorm (Ø: 28 cm) met aluminiumfolie, strijk in met boter en giet er het deeg in. Bedek met de vijgencompote met tijm.

  7. Strooi er amandelpoeder of hazelnootjes (die u vooraf fijnhakt) over.

  8. Laat gedurende 20 à 30 min. bakken in een voorverwarmde oven op 180 °C.

  9. Afwerking:
  10. Haal de taart uit de vorm. Verwijder de aluminiumfolie. Meng de vloeibare honing met het citroensap en strijk er de (nog warme) taart mee in.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de vijgen in vier en haal er de harde kern uit. Verwijder het klokhuis uit de peren en snij ze in stukjes. Doe de stukjes vijg en peer in een kookpan. Voeg er 2 eetl. suiker, 3/4 koffiel. tijm en een bodempje water aan toe. Laat gedurende 20 min. pruttelen op een zacht vuur. Roer af en toe om. Alle vocht moet verdampt zijn tegen het einde van de kooktijd. Laat indien nodig nog 5 min. extra staan, zonder deksel, op een matig vuur.

  3. Bereiding:
  4. Klop de boter met de garde van uw mixer tot ze lichter van kleur wordt. Voeg met de klopper de suiker en vervolgens één na één de eieren toe.

  5. Zeef de bloem boven het deeg en giet er ook 3 eetl. amaretto bij.

  6. Bedek een taartvorm (Ø: 28 cm) met aluminiumfolie, strijk in met boter en giet er het deeg in. Bedek met de vijgencompote met tijm.

  7. Strooi er amandelpoeder of hazelnootjes (die u vooraf fijnhakt) over.

  8. Laat gedurende 20 à 30 min. bakken in een voorverwarmde oven op 180 °C.

  9. Afwerking:
  10. Haal de taart uit de vorm. Verwijder de aluminiumfolie. Meng de vloeibare honing met het citroensap en strijk er de (nog warme) taart mee in.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 581 kcal
Vet 29.2 g
Koolhydraat 69.1 g
Eiwit 7.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pavois d'Or A.C. Sauternes Wijn Zachte witte bordeaux, goudkleurig en met genereuze smaak. Heerlijk bij nagerechten en ganzenlever.

Bekijk het recept digitaal