- Bewaar

- Bewaar
Vis in een chipsjasje met fruitige taboulé
Onze drankensuggesties
Wijn Clos de la Chapelle Prestige A.C. Muscadet de Sèvre-et-Maine, mise sur lie Droge witte wijn met een levendige en frisse smaak. Hij heeft gerijpt op zijn fijne bezinksel (`sur lie'), waardoor hij een vollere smaak heeft. Wijn Riesling 1er Cru A.C. Moselle luxembourgeoise Droge en volle wijn met een sterke persoonlijkheid en een uitgesproken boeket. De minerale toets maakt hem heel bijzonder.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Doe de chips in een plastic zakje en rol erover met een deegrol of glazen fles, tot alle chips verkruimeld zijn.
-
Klop de eieren los met een vork.
-
Haal de vis door de bloem, schud overtollige bloem af en haal door de losgeklopte eieren. Druk de tongfilets dan in de chips tot alles goed bedekt is. Zet koel weg.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Schil de appelen en snij in kleine blokjes. Besprenkel met het sap van 1/2 citroen.
-
Bereiding:
-
Doe het tarwegriesmeel in een grote kom en giet er de kippenbouillon over. Laat ± 7 min. zwellen.
-
Maak het tarwegriesmeel los met een vork en meng er de Griekse yoghurt onder, samen met de appel-blokjes en het fijngesnipperde bieslook. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de tongfilets gedurende 3 à 4 min. langs elke kant. Haal uit de pan en blus de pan met de visbouillon. Schraap de braadresten los en breng op smaak met 1 à 2 eetl. citroensap. Kruid lichtjes met peper en zout en bind met wat instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de taboulé over de borden en geef er de tongfilets en de saus bij. Serveer met een salade.
Variant Geen tijd om zelf vis te paneren? Gebruik dan viskrokantjes (diepvries, Kelvin). Kids aan de slag Wil u de kinderen laten helpen in de keuken? Laat ze dan over de chips in het plastic zakje rollen met een deegrol. Ook bij het paneren kunnen ze een handje helpen.
Onze drankensuggesties
Wijn Clos de la Chapelle Prestige A.C. Muscadet de Sèvre-et-Maine, mise sur lie Droge witte wijn met een levendige en frisse smaak. Hij heeft gerijpt op zijn fijne bezinksel (`sur lie'), waardoor hij een vollere smaak heeft. Wijn Riesling 1er Cru A.C. Moselle luxembourgeoise Droge en volle wijn met een sterke persoonlijkheid en een uitgesproken boeket. De minerale toets maakt hem heel bijzonder.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Doe de chips in een plastic zakje en rol erover met een deegrol of glazen fles, tot alle chips verkruimeld zijn.
-
Klop de eieren los met een vork.
-
Haal de vis door de bloem, schud overtollige bloem af en haal door de losgeklopte eieren. Druk de tongfilets dan in de chips tot alles goed bedekt is. Zet koel weg.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Schil de appelen en snij in kleine blokjes. Besprenkel met het sap van 1/2 citroen.
-
Bereiding:
-
Doe het tarwegriesmeel in een grote kom en giet er de kippenbouillon over. Laat ± 7 min. zwellen.
-
Maak het tarwegriesmeel los met een vork en meng er de Griekse yoghurt onder, samen met de appel-blokjes en het fijngesnipperde bieslook. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de tongfilets gedurende 3 à 4 min. langs elke kant. Haal uit de pan en blus de pan met de visbouillon. Schraap de braadresten los en breng op smaak met 1 à 2 eetl. citroensap. Kruid lichtjes met peper en zout en bind met wat instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de taboulé over de borden en geef er de tongfilets en de saus bij. Serveer met een salade.
Variant Geen tijd om zelf vis te paneren? Gebruik dan viskrokantjes (diepvries, Kelvin). Kids aan de slag Wil u de kinderen laten helpen in de keuken? Laat ze dan over de chips in het plastic zakje rollen met een deegrol. Ook bij het paneren kunnen ze een handje helpen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Clos de la Chapelle Prestige A.C. Muscadet de Sèvre-et-Maine, mise sur lie Droge witte wijn met een levendige en frisse smaak. Hij heeft gerijpt op zijn fijne bezinksel (`sur lie'), waardoor hij een vollere smaak heeft. Wijn Riesling 1er Cru A.C. Moselle luxembourgeoise Droge en volle wijn met een sterke persoonlijkheid en een uitgesproken boeket. De minerale toets maakt hem heel bijzonder.