- Bewaar
- Bewaar
Visballetjes in tomatensaus met tagliatelle
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Tripel Abdijbier Wijn El Coto D.O.C. Rioja - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de visfilets volledig ontdooien en dep droog. Snij de vis in kleine stukjes.
-
Klop het ei los en mix samen met het paneermeel en het paprikapoeder onder de stukjes vis. Kruid met cayennepeper, peper en zout. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook glazig.
-
Voeg de paprikablokjes toe en roer er de bloem onder. Voeg de tomatenstukjes en 2 dl water toe. Roer goed onder elkaar en laat 10 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de takjes oregano en de diepgevroren erwten toe. Schik er de balletjes naast elkaar op. Laat nog 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
Voor de allerkleinsten kan u de saus mixen voor u de balletjes toevoegt. Doe de takjes oregano dan pas na het mixen bij de saus, samen met de balletjes.
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Tripel Abdijbier Wijn El Coto D.O.C. Rioja - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de visfilets volledig ontdooien en dep droog. Snij de vis in kleine stukjes.
-
Klop het ei los en mix samen met het paneermeel en het paprikapoeder onder de stukjes vis. Kruid met cayennepeper, peper en zout. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook glazig.
-
Voeg de paprikablokjes toe en roer er de bloem onder. Voeg de tomatenstukjes en 2 dl water toe. Roer goed onder elkaar en laat 10 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de takjes oregano en de diepgevroren erwten toe. Schik er de balletjes naast elkaar op. Laat nog 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
Voor de allerkleinsten kan u de saus mixen voor u de balletjes toevoegt. Doe de takjes oregano dan pas na het mixen bij de saus, samen met de balletjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Tripel Abdijbier Wijn El Coto D.O.C. Rioja - Spanje