Visballetjes met verse kruiden
Visballetjes met verse kruiden

Visballetjes met verse kruiden

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 197 kcal
Vet 4.3 g
Verzadigd vet 1.2 g
Koolhydraat 16.2 g
Suiker 5.4 g
Vezel 2.5 g
Eiwit 22.3 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de visfilets volledig ontdooien en dep goed droog. Snij in stukjes.

  4. Snij de citroen en de tomaten in 8 partjes.

  5. Hak het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Mix de stukjes vis met de eieren, het knoflook, de peterselie en de koriander tot een gladde massa. Kruid met het komijnpoeder, peper en zout.

  8. Roer er het paneermeel onder en laat 10 min. afgedekt rusten in de koelkast.

  9. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje en wentel ze door de bloem. Bak 5 min. goudbruin in de friteuse, op 180°C. Doe dat in porties en leg niet te veel balletjes in het frituurmandje. Laat uitlekken op keukenpapier.

  10. Bak de pepertjes 1 min. in de friteuse, op 180 °C.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de visballetjes over de borden en serveer met de tomaten, de partjes citroen en een gefrituurd pepertje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de visfilets volledig ontdooien en dep goed droog. Snij in stukjes.

  4. Snij de citroen en de tomaten in 8 partjes.

  5. Hak het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Mix de stukjes vis met de eieren, het knoflook, de peterselie en de koriander tot een gladde massa. Kruid met het komijnpoeder, peper en zout.

  8. Roer er het paneermeel onder en laat 10 min. afgedekt rusten in de koelkast.

  9. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje en wentel ze door de bloem. Bak 5 min. goudbruin in de friteuse, op 180°C. Doe dat in porties en leg niet te veel balletjes in het frituurmandje. Laat uitlekken op keukenpapier.

  10. Bak de pepertjes 1 min. in de friteuse, op 180 °C.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de visballetjes over de borden en serveer met de tomaten, de partjes citroen en een gefrituurd pepertje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 197 kcal
Vet 4.3 g
Verzadigd vet 1.2 g
Koolhydraat 16.2 g
Suiker 5.4 g
Vezel 2.5 g
Eiwit 22.3 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Houblon Chouffe Sterk blond bier Wijn Gérard Bertrand 'Aigle Noir' Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal