Visfilet met knolselderslaatje en gebakken aardappeltjes
Visfilet met knolselderslaatje en gebakken aardappeltjes

Visfilet met knolselderslaatje en gebakken aardappeltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 516 kcal
Vet 26.2 g
Koolhydraat 44.5 g
Eiwit 25.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de Alaska-pollakporties oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 3 cm.

  5. Schil de knolselder en rasp fijn.

  6. Rasp de ongeschilde appel fijn.

  7. Hak de platte peterselie grof.

  8. Snij de rode ui in dunne ringen.

  9. Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  10. Bereiding:
  11. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  12. Meng intussen de yoghurt met de mayonaise. Voeg de geraspte knolselder en appel, de rode ui, de walnootpitten en de peterselie toe. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Verhit 2 eetl. rijstolie in een pan en bak de vis aan beide kanten mooi bruin en gaar.

  14. Verhit 2 eetl. rijstolie in een andere pan en bak de aardappelblokjes goudbruin en krokant.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de gebakken vis met de aardappelblokjes en het knolselderslaatje.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Schil 100 g knolselder en rasp fijn. Schil 1 aardappel en snij in blokjes. 2 Kook 20 g Alaska-pollak (diepvries) samen met de geraspte knolselder en de stukjes aardappel 15 min. in een bodempje water. Giet af en pureer samen met 1 koffi el. plantaardige olie. 3 Snipper 3 blaadjes platte peterselie fijn en meng onder de puree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de Alaska-pollakporties oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 3 cm.

  5. Schil de knolselder en rasp fijn.

  6. Rasp de ongeschilde appel fijn.

  7. Hak de platte peterselie grof.

  8. Snij de rode ui in dunne ringen.

  9. Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  10. Bereiding:
  11. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  12. Meng intussen de yoghurt met de mayonaise. Voeg de geraspte knolselder en appel, de rode ui, de walnootpitten en de peterselie toe. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Verhit 2 eetl. rijstolie in een pan en bak de vis aan beide kanten mooi bruin en gaar.

  14. Verhit 2 eetl. rijstolie in een andere pan en bak de aardappelblokjes goudbruin en krokant.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de gebakken vis met de aardappelblokjes en het knolselderslaatje.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Schil 100 g knolselder en rasp fijn. Schil 1 aardappel en snij in blokjes. 2 Kook 20 g Alaska-pollak (diepvries) samen met de geraspte knolselder en de stukjes aardappel 15 min. in een bodempje water. Giet af en pureer samen met 1 koffi el. plantaardige olie. 3 Snipper 3 blaadjes platte peterselie fijn en meng onder de puree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 516 kcal
Vet 26.2 g
Koolhydraat 44.5 g
Eiwit 25.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Witbier Wijn Les Lauzes Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal