Visfondue
Visfondue

Visfondue

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 176 kcal
Vet 2.8 g
Koolhydraat 6.6 g
Eiwit 25.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Maak de St.-Jakobspakketjes. Leg elk ontdooid St.-Jakobsnootje op 2 slablaadjes. Strooi er wat sinaasrasp en ± 5 saffraandraadjes over. Kruid met peper en zout, plooi de pakketjes dicht en prik vast.

  3. Maak de gevulde scampi's. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien. Snij de knoflook in plakjes en de tomaatjes in de lengte in drie. Snij de scampi's in de lengte door, tot net voor de staart. Stop een blaadje basilicum, een plakje knoflook en een reepje tomaat in het gleufje en prik vast.

  4. Maak de tonijnhapjes. Laat de vis ontdooien en snij in 8 stukken. Snij de paprika en venkel in stukjes van 2,5 cm en kook in 5 min. beetgaar in lichtgezouten water. Hou het kookvocht apart. Prik telkens een stukje paprika, een takje dragon, een stukje tonijn en een stukje venkel op een prikkertje.

  5. Maak de visbouillon. Laat alle ingrediënten 15 min. koken, samen met het kookvocht van de paprika en venkel. Zeef de bouillon en giet in de fonduepan.

  6. Afwerking:
  7. Serveer de vispakketjes en de extra visblokjes op een schotel. Laat de bouillon heet worden (maar niet koken) en dompel de vis 2 à 4 min. onder. Serveer met rouille, tapenade en stokbrood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Maak de St.-Jakobspakketjes. Leg elk ontdooid St.-Jakobsnootje op 2 slablaadjes. Strooi er wat sinaasrasp en ± 5 saffraandraadjes over. Kruid met peper en zout, plooi de pakketjes dicht en prik vast.

  3. Maak de gevulde scampi's. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien. Snij de knoflook in plakjes en de tomaatjes in de lengte in drie. Snij de scampi's in de lengte door, tot net voor de staart. Stop een blaadje basilicum, een plakje knoflook en een reepje tomaat in het gleufje en prik vast.

  4. Maak de tonijnhapjes. Laat de vis ontdooien en snij in 8 stukken. Snij de paprika en venkel in stukjes van 2,5 cm en kook in 5 min. beetgaar in lichtgezouten water. Hou het kookvocht apart. Prik telkens een stukje paprika, een takje dragon, een stukje tonijn en een stukje venkel op een prikkertje.

  5. Maak de visbouillon. Laat alle ingrediënten 15 min. koken, samen met het kookvocht van de paprika en venkel. Zeef de bouillon en giet in de fonduepan.

  6. Afwerking:
  7. Serveer de vispakketjes en de extra visblokjes op een schotel. Laat de bouillon heet worden (maar niet koken) en dompel de vis 2 à 4 min. onder. Serveer met rouille, tapenade en stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 176 kcal
Vet 2.8 g
Koolhydraat 6.6 g
Eiwit 25.6 g

Bekijk het recept digitaal