Viskoekjes met gestoofde broccoli en lente-uitjes
Viskoekjes met gestoofde broccoli en lente-uitjes

Viskoekjes met gestoofde broccoli en lente-uitjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 461 kcal
Vet 18.3 g
Koolhydraat 36.5 g
Eiwit 35.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de vis volledig ontdooien, dep droog en snij in stukken. Wrijf de vis in met 2 eetl. olijfolie en leg in een vergiet of stoommandje.

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  5. Verdeel de broccoli's in roosjes.

  6. Snipper de platte peterselie fijn.

  7. Snipper de lente-uitjes fijn.

  8. Bereiding:
  9. Doe de aardappelen in een hoge kookpot en kook 20 min. In lichtgezouten water. Zet 12 min. voor het einde het vergiet met de vis op de kookpot. Dek af en laat de vis mee garen.

  10. Haal het vergiet van de kookpot en laat de vis wat afkoelen. Giet de aardappelen af en laat ze even drogen op het vuur. Pureer en laat afkoelen.

  11. Verdeel de vis in stukjes met een vork en meng onder de puree. Voeg 1 eetl. bloem, het ei en de fijngesnipperde peterselie toe. Kruid met zwarte peper en grof zeezout. Rasp de schil van de citroenen (niet het wit) boven de vispuree en meng goed onder elkaar.

  12. Bestrooi het werkblad met 1 eetl. bloem en maak 8 bolletjes van de vispuree. Duw ze plat tot ze 2 cm dik zijn. Bestrooi aan beide kanten met de rest van de bloem en leg ze op een bord. Laat minstens 30 min. opstijven in de koelkast, zo kan u ze makkelijker bakken.

  13. Kook intussen de broccoli 6 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  14. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de lente-ui 2 min. Voeg de broccoli toe en laat nog 2 à 3 min. verder stoven.

  15. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de viskoekjes 3 à 4 min. aan elke kant.

  16. Afwerking:
  17. Serveer de viskoekjes samen met de gestoofde broccoli.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de vis volledig ontdooien, dep droog en snij in stukken. Wrijf de vis in met 2 eetl. olijfolie en leg in een vergiet of stoommandje.

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  5. Verdeel de broccoli's in roosjes.

  6. Snipper de platte peterselie fijn.

  7. Snipper de lente-uitjes fijn.

  8. Bereiding:
  9. Doe de aardappelen in een hoge kookpot en kook 20 min. In lichtgezouten water. Zet 12 min. voor het einde het vergiet met de vis op de kookpot. Dek af en laat de vis mee garen.

  10. Haal het vergiet van de kookpot en laat de vis wat afkoelen. Giet de aardappelen af en laat ze even drogen op het vuur. Pureer en laat afkoelen.

  11. Verdeel de vis in stukjes met een vork en meng onder de puree. Voeg 1 eetl. bloem, het ei en de fijngesnipperde peterselie toe. Kruid met zwarte peper en grof zeezout. Rasp de schil van de citroenen (niet het wit) boven de vispuree en meng goed onder elkaar.

  12. Bestrooi het werkblad met 1 eetl. bloem en maak 8 bolletjes van de vispuree. Duw ze plat tot ze 2 cm dik zijn. Bestrooi aan beide kanten met de rest van de bloem en leg ze op een bord. Laat minstens 30 min. opstijven in de koelkast, zo kan u ze makkelijker bakken.

  13. Kook intussen de broccoli 6 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  14. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de lente-ui 2 min. Voeg de broccoli toe en laat nog 2 à 3 min. verder stoven.

  15. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de viskoekjes 3 à 4 min. aan elke kant.

  16. Afwerking:
  17. Serveer de viskoekjes samen met de gestoofde broccoli.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 461 kcal
Vet 18.3 g
Koolhydraat 36.5 g
Eiwit 35.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Domaine Sainte-Anne A.O.P. Entre-deux-Mers

Bekijk het recept digitaal