Vissersbordje met tomaat en selder
Vissersbordje met tomaat en selder

Vissersbordje met tomaat en selder

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 654 kcal
Vet 29.4 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 46.3 g
Suiker 7.6 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 48.9 g
Zout 3.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de selder in fijne staafjes.

  3. Klop het ei los.

  4. Spoel de mosselen onder koud water en verwijder de baarden.

  5. Stoof de mosselen, de selder, de peterselie en de peper 3 min. afgedekt op een hoog vuur. Schud de mosselen halverwege op. Giet af en laat afkoelen. Hou de selder apart en haal de mosselen uit hun schelp (bewaar enkele schelpen voor de afwerking. Doop de mosselen in de bloem, daarna in het losgeklolpt ei en tot slot in het paneermeel.

  6. Snij het stockbrood in sneetjes van 1,5 cm.

  7. Laat de tonijn en de perzikhelften uitlekken. Snij de perzikhelften in dunne partjes.

  8. Snij de haringfilets in stukjes.

  9. Snij de tomaten in dunnen schijfjes.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  12. Leg de sneetjes stokbrood op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en zet ± 5 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Meng intussen de tonijn met de yoghurt. Kruid met peper en zout.

  14. Verhit de arachideolie in een pan en bak de mosselen 1 min.

  15. Verdeel de tonijnsalade over de toasts en werk af met de perziken.

  16. Afwerking:
  17. Leg de schijfjes tomaat en de stukjes haring op de borden.

  18. Verdeel er de koude selder en de tonijntoastjes over.

  19. Giet een scheutje tartaarsaus in de apart gehouden schelpen en leg er een gepaneerde mosselen in. Werk af met de kervel.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de selder in fijne staafjes.

  3. Klop het ei los.

  4. Spoel de mosselen onder koud water en verwijder de baarden.

  5. Stoof de mosselen, de selder, de peterselie en de peper 3 min. afgedekt op een hoog vuur. Schud de mosselen halverwege op. Giet af en laat afkoelen. Hou de selder apart en haal de mosselen uit hun schelp (bewaar enkele schelpen voor de afwerking. Doop de mosselen in de bloem, daarna in het losgeklolpt ei en tot slot in het paneermeel.

  6. Snij het stockbrood in sneetjes van 1,5 cm.

  7. Laat de tonijn en de perzikhelften uitlekken. Snij de perzikhelften in dunne partjes.

  8. Snij de haringfilets in stukjes.

  9. Snij de tomaten in dunnen schijfjes.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  12. Leg de sneetjes stokbrood op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en zet ± 5 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Meng intussen de tonijn met de yoghurt. Kruid met peper en zout.

  14. Verhit de arachideolie in een pan en bak de mosselen 1 min.

  15. Verdeel de tonijnsalade over de toasts en werk af met de perziken.

  16. Afwerking:
  17. Leg de schijfjes tomaat en de stukjes haring op de borden.

  18. Verdeel er de koude selder en de tonijntoastjes over.

  19. Giet een scheutje tartaarsaus in de apart gehouden schelpen en leg er een gepaneerde mosselen in. Werk af met de kervel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 654 kcal
Vet 29.4 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 46.3 g
Suiker 7.6 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 48.9 g
Zout 3.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Mud House Sauvignon Blanc Marlborough Nieuw-Zeeland

Bekijk het recept digitaal