- Bewaar

- Bewaar
Vissersbordje met tomaat en selder
Onze drankensuggesties
Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Mud House Sauvignon Blanc Marlborough Nieuw-Zeeland
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de selder in fijne staafjes.
-
Klop het ei los.
-
Spoel de mosselen onder koud water en verwijder de baarden.
-
Stoof de mosselen, de selder, de peterselie en de peper 3 min. afgedekt op een hoog vuur. Schud de mosselen halverwege op. Giet af en laat afkoelen. Hou de selder apart en haal de mosselen uit hun schelp (bewaar enkele schelpen voor de afwerking. Doop de mosselen in de bloem, daarna in het losgeklolpt ei en tot slot in het paneermeel.
-
Snij het stockbrood in sneetjes van 1,5 cm.
-
Laat de tonijn en de perzikhelften uitlekken. Snij de perzikhelften in dunne partjes.
-
Snij de haringfilets in stukjes.
-
Snij de tomaten in dunnen schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg de sneetjes stokbrood op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en zet ± 5 min. in de voorverwarmde oven.
-
Meng intussen de tonijn met de yoghurt. Kruid met peper en zout.
-
Verhit de arachideolie in een pan en bak de mosselen 1 min.
-
Verdeel de tonijnsalade over de toasts en werk af met de perziken.
-
Afwerking:
-
Leg de schijfjes tomaat en de stukjes haring op de borden.
-
Verdeel er de koude selder en de tonijntoastjes over.
-
Giet een scheutje tartaarsaus in de apart gehouden schelpen en leg er een gepaneerde mosselen in. Werk af met de kervel.
Onze drankensuggesties
Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Mud House Sauvignon Blanc Marlborough Nieuw-Zeeland
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de selder in fijne staafjes.
-
Klop het ei los.
-
Spoel de mosselen onder koud water en verwijder de baarden.
-
Stoof de mosselen, de selder, de peterselie en de peper 3 min. afgedekt op een hoog vuur. Schud de mosselen halverwege op. Giet af en laat afkoelen. Hou de selder apart en haal de mosselen uit hun schelp (bewaar enkele schelpen voor de afwerking. Doop de mosselen in de bloem, daarna in het losgeklolpt ei en tot slot in het paneermeel.
-
Snij het stockbrood in sneetjes van 1,5 cm.
-
Laat de tonijn en de perzikhelften uitlekken. Snij de perzikhelften in dunne partjes.
-
Snij de haringfilets in stukjes.
-
Snij de tomaten in dunnen schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg de sneetjes stokbrood op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en zet ± 5 min. in de voorverwarmde oven.
-
Meng intussen de tonijn met de yoghurt. Kruid met peper en zout.
-
Verhit de arachideolie in een pan en bak de mosselen 1 min.
-
Verdeel de tonijnsalade over de toasts en werk af met de perziken.
-
Afwerking:
-
Leg de schijfjes tomaat en de stukjes haring op de borden.
-
Verdeel er de koude selder en de tonijntoastjes over.
-
Giet een scheutje tartaarsaus in de apart gehouden schelpen en leg er een gepaneerde mosselen in. Werk af met de kervel.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Mud House Sauvignon Blanc Marlborough Nieuw-Zeeland