Visserspotje met spek
Visserspotje met spek

Visserspotje met spek

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kcal
Vet 28.4 g
Koolhydraat 23.8 g
Eiwit 46 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij het preiwit en een beetje groen in fijne ringetjes.

  4. Snij de wortelen in schijfjes.

  5. Snij de aardappelen in stukken.

  6. Snij de selderstengels fijn.

  7. Bereiding:
  8. Bak de spekblokjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Zet opzij.

  9. Smelt de boter in een grote kookpan en stoof er de groenten in. Roer er de bloem onder en meng goed. Voeg de bouillon, de tijm en de laurier toe en laat gedurende 10 min. sudderen.

  10. Schik de vis op de groenten en laat afgedekt 10 min. verder gaar worden.

  11. Voeg de lichte room en de spekblokjes toe. Laat alles goed opwarmen en kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi met peterselie en dien onmiddellijk op met stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij het preiwit en een beetje groen in fijne ringetjes.

  4. Snij de wortelen in schijfjes.

  5. Snij de aardappelen in stukken.

  6. Snij de selderstengels fijn.

  7. Bereiding:
  8. Bak de spekblokjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Zet opzij.

  9. Smelt de boter in een grote kookpan en stoof er de groenten in. Roer er de bloem onder en meng goed. Voeg de bouillon, de tijm en de laurier toe en laat gedurende 10 min. sudderen.

  10. Schik de vis op de groenten en laat afgedekt 10 min. verder gaar worden.

  11. Voeg de lichte room en de spekblokjes toe. Laat alles goed opwarmen en kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi met peterselie en dien onmiddellijk op met stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kcal
Vet 28.4 g
Koolhydraat 23.8 g
Eiwit 46 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château La Courançonne A.C. Côtes du Rhône Droge witte wijn uit de zonnige Rhônevallei (Vaucluse). Heel fris, met een volle smaak en een aangenaam boeket. Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.C. Languedoc Droge witte biowijn met een aangenaam fruitige neus en een zachte, aanhoudende smaak. Zijn uitgesproken aciditeit bezorgt hem een grote frisheid.

Bekijk het recept digitaal