Visserspotje van scharfilet met broccoli (baby eet mee)
Visserspotje van scharfilet met broccoli (baby eet mee)

Visserspotje van scharfilet met broccoli (baby eet mee)

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 649 kcal
Vet 25.8 g
Koolhydraat 62.6 g
Eiwit 41.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de scharfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in stukken.

  4. Schil de aardappelen en snij ze in de lengte in 2.

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Verhit intussen 2 eetl. boter in een grote kookpot en bak de stukjes vis 1 min. Draai ze om.

  8. Voeg de diepgevroren broccoliroosjes toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Giet er de melk bij en kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Voeg de diepgevroren tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Schep de stukjes vis uit de pan en hou warm. Giet de groentesaus door een zeef en vang het kookvocht op.

  10. Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en giet er beetje bij beetje en al roerend het kookvocht bij. Laat sudderen tot u een gladde saus krijgt. Schep er voorzichtig de groenten onder en warm even op.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met de gekookte aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de scharfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in stukken.

  4. Schil de aardappelen en snij ze in de lengte in 2.

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Verhit intussen 2 eetl. boter in een grote kookpot en bak de stukjes vis 1 min. Draai ze om.

  8. Voeg de diepgevroren broccoliroosjes toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Giet er de melk bij en kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Voeg de diepgevroren tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Schep de stukjes vis uit de pan en hou warm. Giet de groentesaus door een zeef en vang het kookvocht op.

  10. Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en giet er beetje bij beetje en al roerend het kookvocht bij. Laat sudderen tot u een gladde saus krijgt. Schep er voorzichtig de groenten onder en warm even op.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met de gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 649 kcal
Vet 25.8 g
Koolhydraat 62.6 g
Eiwit 41.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Le Peyrat Blanc A.O.P. Graves

Bekijk het recept digitaal