- Bewaar

- Bewaar
Vissersschuit met tomaat en chorizo
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de tomaten in gelijke schijven.
-
Snij de preien in de lengte in 2 stukken. Snij het preiwit en een stukje van het groen in fijne reepjes.
-
Schil de aardappelen met een dunschiller. Snij ze in gelijke stukken.
-
Vraag aan je hulpkok om de sjalot en het knoflook fijn te snipperen.
-
Bereiding:
-
Deze taakjes zijn voor je hulpkok:
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het knoflook en de sjalot glazig.
-
Voeg de prei, de tijm en het laurierblaadje toe en laat 10 min. stoven. Verwijder daarna het laurierblaadje.
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.
-
Jij mag de prei over een ovenschaal verdelen en de visbouillon erover gieten.
-
Kruid de roodbaarsfilets met peper en zout en leg ze naast elkaar op de prei. Verdeel er de schijfjes tomaat en de sneetjes chorizo over.
-
Je hulpkok mag nu de visschotel 15 min. in de voorverwarmde oven zetten.
-
Afwerking:
-
Serveer de visschotel met de gekookte aardappelen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de tomaten in gelijke schijven.
-
Snij de preien in de lengte in 2 stukken. Snij het preiwit en een stukje van het groen in fijne reepjes.
-
Schil de aardappelen met een dunschiller. Snij ze in gelijke stukken.
-
Vraag aan je hulpkok om de sjalot en het knoflook fijn te snipperen.
-
Bereiding:
-
Deze taakjes zijn voor je hulpkok:
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het knoflook en de sjalot glazig.
-
Voeg de prei, de tijm en het laurierblaadje toe en laat 10 min. stoven. Verwijder daarna het laurierblaadje.
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.
-
Jij mag de prei over een ovenschaal verdelen en de visbouillon erover gieten.
-
Kruid de roodbaarsfilets met peper en zout en leg ze naast elkaar op de prei. Verdeel er de schijfjes tomaat en de sneetjes chorizo over.
-
Je hulpkok mag nu de visschotel 15 min. in de voorverwarmde oven zetten.
-
Afwerking:
-
Serveer de visschotel met de gekookte aardappelen.