Vissersschuit met tomaat en chorizo
Vissersschuit met tomaat en chorizo

Vissersschuit met tomaat en chorizo

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 405 kcal
Vet 13.4 g
Koolhydraat 38.1 g
Eiwit 30.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de tomaten in gelijke schijven.

  4. Snij de preien in de lengte in 2 stukken. Snij het preiwit en een stukje van het groen in fijne reepjes.

  5. Schil de aardappelen met een dunschiller. Snij ze in gelijke stukken.

  6. Vraag aan je hulpkok om de sjalot en het knoflook fijn te snipperen.

  7. Bereiding:
  8. Deze taakjes zijn voor je hulpkok:
  9. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het knoflook en de sjalot glazig.

  10. Voeg de prei, de tijm en het laurierblaadje toe en laat 10 min. stoven. Verwijder daarna het laurierblaadje.

  11. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  12. Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.

  13. Jij mag de prei over een ovenschaal verdelen en de visbouillon erover gieten.

  14. Kruid de roodbaarsfilets met peper en zout en leg ze naast elkaar op de prei. Verdeel er de schijfjes tomaat en de sneetjes chorizo over.

  15. Je hulpkok mag nu de visschotel 15 min. in de voorverwarmde oven zetten.

  16. Afwerking:
  17. Serveer de visschotel met de gekookte aardappelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de tomaten in gelijke schijven.

  4. Snij de preien in de lengte in 2 stukken. Snij het preiwit en een stukje van het groen in fijne reepjes.

  5. Schil de aardappelen met een dunschiller. Snij ze in gelijke stukken.

  6. Vraag aan je hulpkok om de sjalot en het knoflook fijn te snipperen.

  7. Bereiding:
  8. Deze taakjes zijn voor je hulpkok:
  9. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het knoflook en de sjalot glazig.

  10. Voeg de prei, de tijm en het laurierblaadje toe en laat 10 min. stoven. Verwijder daarna het laurierblaadje.

  11. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  12. Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.

  13. Jij mag de prei over een ovenschaal verdelen en de visbouillon erover gieten.

  14. Kruid de roodbaarsfilets met peper en zout en leg ze naast elkaar op de prei. Verdeel er de schijfjes tomaat en de sneetjes chorizo over.

  15. Je hulpkok mag nu de visschotel 15 min. in de voorverwarmde oven zetten.

  16. Afwerking:
  17. Serveer de visschotel met de gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 405 kcal
Vet 13.4 g
Koolhydraat 38.1 g
Eiwit 30.6 g

Bekijk het recept digitaal